Cap de setmana intens a la Pista Coberta

780

La Federació Catalana d’Atletisme organitza dos campionats de Catalunya a la Pista Coberta de Sabadell durant el proper cap de setmana. A més a més, es disputen dos controls sub 18-20. Finalment, molts i moltes atletes locals competiran a Ourense a la Copa Iberdrola i Copa Joma, sumant la presència de dos clubs catalans, el FC Barcelona i l’Avinent Manresa.

La primera cita serà aquesta mateixa tarda, amb la disputa del primer dels controls sub 18-20, que serviran per aconseguir les marques finals de cara als propers campionats de Catalunya i d’Espanya de les dues categories. Donarà inici a les 16.30 h amb la prova dels 60 mt sub 18 i finalitzarà a les 19.15 h amb els 1.500 mll sub 18-20.

· Reglament

Demà al matí viurem el primer dels campionats de Catalunya. Els sub 12 celebren el seu Campionat de Catalunya de clubs, amb una jornada dividida en dues parts, la que disputaran els equips B i la que disputaran els equips A. 12 equips en cada categoria buscaran pujar al podi, amb nou equips que repeteixen equip a la Final A tant en categoria masculina com a la femenina. Així, equips com el CA Manresa, el Cornellà Atlètic, L’Hospitalet Atletisme, l’AA Catalunya o el CA Igualada tindran doble representació a la primera divisió.

La Final B es disputarà de 9.30 h del matí a les 11.50 h, mentre que la Final A serà de 12.10 h a 14.30 h. Les proves a disputar seran els 60 mll, els 2.000 m, el pes, l’alçada,  la llargada, la perxa i el relleu 4×200 m. el primer classificat de la Final B s’endurà un trofeu, mentre que a la Final A seran els tres primers classificats.

· Reglament   · Clubs participants

A la tarda viurem el segon control sub 18-20 del cap de setmana. Donarà inici a les 16.30 h amb els 60 mt sub 18 i la llargada i finalitzarà a les 21.30 h amb els 3.000 m. Serà el darrer control a la Pista Coberta abans dels campionats de Catalunya i d’Espanya, les setmanes següents.

· Reglament

Diumenge viurem l’última jornada del Trofeu promoció Natàlia Amiel, organitzat per la JA Sabadell. En aquesta última prova es disputaran les finals de la gran majoria de proves, i tindrà inici a les 9 h i fins a la 13.10 h, moment que es disputarà l’última prova, el relleu 4×200 m dels sub 14. Es disputaran 45 finals, que repartiran 135 medalles als guanyadors i guanyadores.

· Reglament

Finalment, en horari de tarda, viurem el Campionat de Catalunya de marxa de promoció en Pista Coberta, després de viure el campionat a l’aire lliure la passada setmana, toca competir indoor pels marxadors i les marxadores de categoria sub 12 a sub 20. El campionat començarà a les 16 h, amb els 2.000 mm sub 12, i finalitzarà a les 18.35 h, amb la disputa dels 3.000 mm sub 20 masculí i femení.

D’entre els atletes més destacats inscrits figuren Biel Elvira, Pau Calveras, Marc Suàrez, Andrea Moreno i Laia Venteo a la categoria sub 16, Júlia Suàrez, Gina Torres Ivan Molina a la categoria sub 18 i Lluc Serrat a la categoria sub 20.

· Reglament

D’altra banda, mereix un capítol apart la Copa Iberdrola i Copa Joma que viurem a Ourense durant la tarda del dissabte. L’equivalent al Campionat d’Espanya de clubs a la pista coberta es disputa a la ciutat gallega amb dos equips catalans a la categoria femenina i un a la masculina i molts d’altres atletes locals presents.

La Copa Iberdrola serà la primera en disputar-se, donant inici a les 16 h amb la perxa i finalitzant a les 18.20 h amb el 4×400 m. FC Barcelona i Avinent Manresa seran els dos clubs catalans presents. L’equip blaugrana arriba a la cita amb Jaël Bestué, Laura Hernàndez, Mònica Clemente i Naiara Estanga al seu equip, i amb Geena Stephens i Anna Monsó formant part del relleu. Es disputaran el podi amb equips com el Valencia Atletismo o el Playas de Castellón.

A més a més, l’Avinent Manresa torna de nou a competir a la Copa Iberdrola una temporada més. I ho fa amb les seves millors atletes, destacant la presència de Laura Bou, Meritxell Tarragó, Marina Guerrero, Mercè Guerra, Emilia del Hoyo i Ona Bonet. Arriben amb l’objectiu d’acabar a la millor posició possible. Xènia Benach i Àfrica Radsma també estaran presents a la final, en aquest cas a la prova dels 60 mt.

Posteriorment, es disputarà la Copa Joma, amb el FC Barcelona com a equip català. A les 18.45 h començarà la competició amb la prova de llargada i finalitzarà a les 21.05 h amb el 4×400 m. Els blaugrana arriben amb Arnau Monné, Pol Moya i Aleix Pi com a atletes catalans presents. Es disputaran els primers llocs amb el Playas de Castellón. Altres catalans presents a la final seran Adrià Alfonso i Abderrahim Ougra amb l’equip castellonenc i Àlex Kingue i Lahcen Aït Alibou amb el Fent Camí Mislata.

· Reglament   · Clubs participants