Cartell de luxe al Míting Internacional Catalunya de Pista Coberta  

6569

La Federació Catalana d’Atletisme organitza el proper 28 de gener una nova edició del Míting Internacional Catalunya de Pista Coberta, un espectacle que reunirà a estrelles de l’atletisme, no només locals o estatals, sinó també a nivell internacional. Durant les darreres setmanes hem vist part de la llista d’atletes que competiran a la Pista Coberta de Sabadell i hem conegut alguns detalls importants de la prova. L’entrada a l’esdeveniment serà gratuïta.

El Míting es disputarà en dissabte, iniciant l’espectacle a les 16,35 h amb la celebració de la prova dels 60 metres tanques i allargant-se fins a les 19 h, amb la prova dels 800 m masculins. L’horari és provisional, a falta de confirmació oficial. A banda d’aquestes dues proves en ambdues categories, també viurem els 60 metres llisos masculins i femenins, els 400 metres llisos masculins i femenins, el pes i la perxa masculina i l’alçada i la llargada femenina. Més de 180 atletes, de 28 països i 4 continents, han confirmat la seva assistència.

Fins ara hem conegut a vuit atletes que participaran al Míting.

En la categoria masculina destaca el llançador de pes polonès Michal Haratyk, campió d’Europa indoor al 2019, el seu compatriota Piotr Lisek, subcampió a la prova de la perxa a Londres 2017, el corredor de migfons britànic Jamie Webb i el lleidatà Bernat Erta, doble medallista internacional en els 4×400 m.

En la categoria femenina també tindrem un veritable cartell de luxe, amb la presència de la saltadora de llargada italiana Larissa Iapichino, l’experta en els 400 mll neerlandesa Lisanne De Witte, subcampiona mundial al 4×400 m, la velocista dels Estats Units Dezerea Bryant i la banyolina Esther Guerrero, amb una millor marca d’1:59:22.

El Míting Internacional de Catalunya es disputa des de 2016. Serà la 8a edició, la 7a que es farà a Sabadell. El 2021, no es va poder fer al Vallès i es va celebrar a la capital catalana, al Palau Sant Jordi. En els darrers anys hem viscut bones actuacions d’atletes. Cal destacar, entre altres, l’etíop Genzebe Dibaba, que té el rècord de la competició en els 1.500 m amb 3:59:08, la saltadora medallista olímpica Yulimar Rojas, el velocista ivorià Arthur Cissé, l’atleta de 400 mll dels Estats Units Ogi Igbokwe, o els atletes estatals Kevin López, Caridad Jerez o Jean Marie Okutu.