Catalunya va amb tot al Campionat d’Espanya de cros

703

Catalunya posa rumb a Getafe. La selecció catalana disputarà el Campionat d’Espanya de federacions de cros de sub 16 a absolut. La prova sub 16 a sub 18 pertany al cros CSD i es disputarà dissabte, mentre que de sub 20 a absolut es disputarà diumenge, en un ambient festiu i amb els i les millors atletes de la disciplina a nivell estatal reunits per buscar puja a l’esglaó més alt de cada podi.

S’ha de tenir en compte que aquest any, els dos primers classificats absoluts i els quatre primers sub 20 obtindran plaça de preselecció directa pel Mundial de cros de Belgrad del proper 30 març, per tant, encara amb més motiu, hi haurà molt en joc pels i les atletes de Catalunya, que ja han dominat en més d’una ocasió les proves de cros.

Entre dissabte i diumenge, Getafe acollirà 1.045 atletes de 18 federacions, dels quals 541 seran homes i 504 dones. De totes ells i elles, 66 seran de Catalunya.

Cartell femení – FCA

La selecció absoluta mirarà de torna a obtenir èxits del passat. I la masculina ho farà amb un equip molt competitiu, atenent que vindrà amb l’expedició una de les figures internacionals de més renom, Adel Mechaal. El palamosí lidera un grup d’atletes que completen Adam Maijó, Jordi Torrents, Xavi Badia, Toni Baños i l’atleta del Cornellà Atlètic Dani Álvarez.

També alt nivell pel grup absolut femení. Comandats per Naima Aït Alibou, una altra atleta que sap que és ser internacional, l’equip portarà a Laia Casajoana, Marina Freixa, la campiona de mitja marató Mireia Guarner, Irene Batlle i Maria Benito. Diverses d’elles les hem vist sent protagonistes durant tota la temporada de cros, com ara Benito i Freixa.

Finalment, a nivell absolut, hem de comptar el relleu mixt. Els germans Blasi, Víctor, campió de cros curt i 1.500 m absolut, i Paula, a Joan Bru i a Marina Guerrero, formaran un grup compacte per buscar lluitar pel podi.

Ruth Martí al cros de vic. Foto Albert Raga. Avancam

Però a banda de les proves absolutes, Catalunya porta un alt nivell en altres categories. D’entrada, la sub 23 femenina té moltes opcions de lluitar per la victòria. A l’expedició hi aniran, entre d’altres, Àmbar Tomàs, Ruth Martí i Blanca Batlle, tres atletes internacionals recentment a Brussel·les, acompanyades d’Alice Garner i les atletes de l’Hospitalet Atletisme Aida Alemany i Laura Torres. En el cas de la masculina, els atletes que viatgen amb l’expedició son el campió català de 3.000 m PC Ismail Atriki, Eric Lore, Marc Fernàndez, Daniel Martínez, Marçal Roig i Pol Seriñana.

Pol Seriñana i Gonçalo José Sousa al cros de vic. Foto Albert Raga. Avancam

Finalment, la prova sub 20 també tindrà molts al·licients. De fet, a Catalunya, hi destaca un grup amb opcions també a lluitar pel podi. La selecció femenina, liderada per Marwa El Khouya, aspira a tot, en un grup que completen Paola Clermont, Beth Cáceres, Núria Escudero, Júlia Lahosa i Júlia Munté. Pel que fa els nois, el campió català de cros, Oriol Jové, encapçala un grup destacat, amb Biel Morancho i M’hamed Mouacha com a outsiders, i amb l’atleta del JA Berga Gonçalo José Sousa, Jan Sola i Adrian Macías a l’expedició.

Eric Lore al Campionat català de cros. Foto Albert Raga. Avancam

A les 10 h es disputarà la primera cursa, sub 20 femenina, a les 10.20 h la masculina i a les 11 h h la sub 23 femenina. La sub 23 masculina serà 12 h, a les 12.45 h el relleu mixt, mentre que l’absoluta masculina començarà a la 13.30 h i la femenina tancarà la competició a les 14.15 h. A les 14.10 h es farà un homenatge a Carme Valero.

 

· Web Campionat   · Selecció Catalana

Això pel que fa al diumenge, però dissabte es disputa el Campionat d’Espanya de cros sub 16 i sub 18 CSD, amb la presència també de la selecció catalana, i amb moltes opcions de podi.

D’entrada, el grup sub 16 femení arriba comandat per Rabab Ouzemmou. La campiona catalana del CA Pobla de Segur ve de guanyar també el cros d’Elgoibar. L’acompanyaran Xènia Doménech, Alba Antúñez, Arhane Garuz, Anna Mas i Maia Parés. Pel que fa als nois, Marc Benavent com a campió català encapçala un grup amb Walid Benktib, Guillem Cuartero, que ja l’hem vist guanyar proves de cros aquest curs, el campió català sub 14 de cros curt, Gonzalo Turmo, i els atletes Màxim València, bronze a Elgobiar i Erik Gonzàlez.

Els atletes del grup sub 18 al campionat català de cros. Foto Albert Raga. Avancam

Finalment, a la prova sub 18, clares opcions de títol a l’equip masculí. Liderats per Pere Mas, campió a Elgoibar, i Bakr El Asri, campió català, l’equip potent el completen Albert Alsina, millor marca espanyola sub 18 5 K a la cursa dels Nassos, Adrià Boyano, Albert Bartolí i Amin Ezzitouni. Pel que fa a l’equip femení, també amb un grup molt potent encapçalat per la campiona catalana Carla Ferrara, i completat per Elsa Carnero, Amira Benmerzouk, Marta Gutiérrez, Estel Jordan i Emma Taggi.

A les 11 h sortirà la cursa sub 16 femenina i a les 11.40 h la sub 16 masculina. A les 12.20 h la cursa sub 18 femenina i a la 13 h cursa sub 18 masculina.

· Web Campionat   · Selecció Catalana