Catalunya viatja a Pamplona al Campionat de cros sub 16-18

799

La Federació Catalana d’Atletisme competirà aquest propera diumenge a Pamplona al Campionat d’Espanya de cros per federacions sub 16 i sub 18, darrera prova del calendari de la disciplina a nivell estatal, que coincidirà amb el Campionat d’Espanya de cros màster que s’ha de celebrar el mateix dia a Toro, Zamora.

Per aquesta cita, la FCA ha convocat a 24 atletes més 4 reserves en categoria masculina i femenina. Sis nois i sis noies de cada categoria participaran a les diferents curses. A les 11 h es disputarà la cursa sub 16 femenina, que recorreran una distància de 5.000 metres. Posteriorment, i amb el mateix circuit, arribarà la cursa sub 16 masculina, a les 11.30 h. A les 12 h, i en una distància de 6.000 m es disputarà el cros sub 18 femení, tancant el campionat a les 12.30 h amb el cros masculí sub 18.

La convocatòria sub 16 femenina està formada per Amira Benmerzouk, Elsa Carnero, Marta Gutiérrez, Aina Padró, Gemma Pérez i Rabab Ouzemmou, amb Maia Salomón com a reserva. Aquestes atletes han estat les escollides després de la seva temporada de cros. Ouzemmou, del CA Pobla de Segur, arriba després de guanyar l’or aquest cap de setmana als 3.000 pista coberta i al campionat de trail de promoció,

La convocatòria sub 16 masculina la conformaran Adrià Boyano, Amin Ezzitouni, Bernat Gironés, Pere Mas, Axel Zarranz i Imran Jdiaa, amb Nil Solé com a reserva. L’atleta de l’AA Xafatolls, Pere Mas, va ser el campió de Catalunya a Mataró, mentre que Axel Zarranz arriba després de guanyar l’or als 3.000 de pista coberta.

D’altra banda, la convocatòria sub 18 femenina la formaran Marwa El Khouya, Núria Escudero, Mar Espartero, Carla Ferrara, Emma Taggi i Marta Mitjans, amb Estel Jordán de reserva. Mitjans i El Khouya venen de guanyar medalles al Campionat d’Espanya sub 18 de Salamanca, a les proves dels 3.000 i el 800 m, on l’atleta del Playas de Castellón es va proclamar campiona. D’altra banda, Emma Taggi va ser la campiona catalana de cros a Mataró.

Finalment, la convocatòria sub 18 masculina la formen Albert Alsina, Albert Bartolí, Bakr El Asri, Adrian Macías, Biel Morancho i Max Ordoyo, amb Pol Carrera com a reserva. El Asri va ser el campió català de cros a Mataró i campió de 3.000 en pista coberta. D’altra banda, la gran majoria d’ells van competir a Salamanca a la mateixa prova durant el campionat d’Espanya, sent Albert Alsina qui va acabar en millor posició, setè.

A banda de la prova col·lectiva, també es repartiran medalles als guanyadors i guanyadores individuals de cada prova, per tant, Catalunya no només tindrà l’opció de pujar a quatre podis d’equip, si no també als dos podis individuals de cada categoria.

La delegació catalana sortirà dissabte al matí rumb cap a Pamplona, acompanyats pels entrenadors Fran Carrillo i José Antonio Prieto, membres de la comissió de cros de la Federació Catalana d’atletisme.

· Reglament   · Informació tècnica   · Selecció Catalana   · Atletes inscrits

D’altra banda, cal destacar la participació catalana al Campionat d’Espanya màster que s’ha de celebrar a la mateixa vegada a la població de Toro, a Zamora. A les 9.55 h començarà la primera prova i el campionat s’acabarà amb la disputa de la darrera, a la 13.40 h, amb els relleus mixtos.

El CA Lluïsos de Mataró serà el club català present, en categoria F50, M55 i als relleus mixtos. Clubs com el CA Lloret, el JA Montcada, l’AA Catalunya o la JA Berga també portaran atletes, en aquest cas a nivell individual, superant la trentena d’atletes catalans i catalanes presents a la prova estatal.

· Reglament  · Atletes inscrits   · Equips inscrits