DIADA DE L’ATLETISME CATALÀ

1554

Ayad Lamdassem, Esther Guerrero i Marta Galimany, Millors Atletes 2020

El proper dimarts 21 de desembre a la Sala d’Actes de la Federació Catalana d’Atletisme, es realitzarà l’acte de celebració de la 30a Diada de l’Atletisme Català. En aquesta edició, degut a la pandèmia de la Covid19 la Diada repeteix el format reduït de l’edició anterior i farà el lliurament de guardons esglaonadament a la seu de Federació Catalana.

La Diada és un nexe d’unió de tots els formem part de la gran família atlètica catalana per fer la tradicional concessió de premis i guardons a les persones i entitats que, en mèrit al seu treball i dedicació, hagin estat mereixedores de públic reconeixement.

Es lliuraran els premis als Millors Atletes Catalans de la temporada 2020 en les diferents categories i les Insígnies als jutges per diversos mèrits. Els trofeus als Clubs que es donen per la Puntuació per equips en Campionats de Catalunya Aire Lliure 2020 i Pista Coberta 2021.

Els premis als millors atletes catalans de la temporada 2020 han estat per a l’Ayad Lamdassem, que va aconseguir batre el rècord d’Espanya de marató i es va situar en la segona posició del rànquing europeu de l’especialitat. En dones, el premi ha estat ex-aequo per l’Esther Guerrero, que repeteix guardó, i Marta Galimany, ambdues atletes van protagonitzar una excel·lent temporada de 2020. L’Esther amb títols de campiona d’Espanya de 800 m i 1.500 metres, rècord d’Espanya de 2.000 m i rècords de Catalunya de 800 m, 1.000 m i 5 km en ruta. Marta Galimany també va ser campiona d’Espanya de Marató, va marcar rècord d’Espanya d’1 hora en pista i rècords de Catalunya de marató, mitja marató i 5 km en ruta.

A les diferents categories, aquesta temporada destaquen noms d’atletes ja consolidats tot i la seva joventut com l’Abdessamad Oukhelfen, que també repeteix guardó Sub23, Jaël Bestué i Sara Gallego que comparteixen el premi a millor atleta Sub23 femenina, i noms com Bernat Erta i María Vicente que rebran el premi a millor atleta Sub20.

A l’apartat dedicat als jutges, es farà lliurament de la Insígnia d’Argent als jutges amb 25 anys en actiu. Es farà lliurament de la Placa al Mèrit Domingo Casillas a Pere Guillaumes i la distinció de Jutge de l’Any a Alejandro Muros.

En aquesta edició, a La Diada es lliurarà la Insígnia d’Or de la Federació Catalana d’Atletisme a l’atleta Jesús Ángel García Bragado, en reconeixement per la seva dilatada trajectòria en el moment de la seva retirada, i al jutge Ricardo Amador, per la seva col·laboració amb la Federació Catalana com a president de Jutges durant els últims 25 anys.

La Federació també retrà públic agraïment a l’entitat MUTUACAT, pel seu suport a la Federació Catalana, a l’atletisme i a l’esport en general.

· Informació Diada   · Premiacions

· Horaris Lliurament de Guardons