Espectacle per partida doble a Palafrugell

1277

La Federació Catalana d’Atletisme organitza a Palafrugell el Campionat de Catalunya sub 20 i sub 23, amb molts i moltes atletes d’alt nivell i possibles finals que no tindrien res a envejar a finals estatals. La prova començarà a les 9.30 h amb el 5.000 sub 23 i s’allargarà fins al 4×400 sub 20 a les 21.45 h, amb una aturada al migdia. A les 14.45 h es tancarà la primera jornada i el campionat es reprendrà a les 17 h.

Guillem Crespi – Foto: Toni Cabrera

De la llista participant destaquen molts noms. Començarem fent una ullada a la categoria sub 23. La velocitat tindràn noms i cognoms propis. Pol Casals serà un dels destacats als 100 mll, juntament amb Adam Tallón. Però al 200 mll viurem, si escau, una de les millors finals que mai podríem veure en un campionat d’aquestes característiques. A les semifinals participaran Adrià Alfonso, Bernat Erta, Albert Romeo, Miguel Gasch, el mateix Casals i Guillem Crespí, amb 10.37 als 100 mll.

Roger Pons – Foto: Toni Cabrera

Als 400 mll destaca la presència d’un altre de Sant Celoni, Claudi Altés, juntament a Roger Pons. En els 800 m, Marçal Herráiz, Martí Jurado i Pelayo Garcia seran els més destacats, mentre que als 1.500 m, atletes com Joan Bru, Aniol Borrás, Ismail Atriki  o Raúl Villalonga lluitaran pel podi. Als 5.000 m, Eric Lore, del Cornellà Atlètic, sembla tenir-ho tot encarat per fer-se amb l’or, mentre que als 3.000 obstacles, l’expert en trail del CE Penedès, Arnau Montaner, buscarà l’or juntament, de nou a Atriki, també al 1.500 m.

A les tanques, molt bona final la que veurem als 110. Roger Martínez i els dos figuerencs, Yassir El Boussettaoui i Pep Bossa, buscaran el primer lloc del podi, mentre que als 400 t hi haurà lluita frec a frec entre Daniel de la Hoz, Enric Piñera i Israel Ferrón.

En els salts, a l’alçada destaca la presència, per darrer cop a la categoria, dels germans Torrero, Dani i Àngel, juntament a Edgar Climent i Gerard Girbau. A la perxa, Àlex Teruel sembla molt distanciat, tot i que Daniel Díaz puja amb força. A la llargada, Joan Gea, Víctor Guerrero i Aitor Caldito arriben molt igualats, mentre que al triple sembla que Marc Sala té encarrilat l’or, en una temporada molt profitosa per a ell.

El pes serà un duel entre Daniel Cogul i Arnau Gabaldón, i en el disc, el mateix Cogul tindrà com a rivals a Sergi Garcia i Hugo Garcia. Daniel Ruiz i Pablo Oliver lluitaran per l’or al martell, mentre que Pau Rodríguez i Arnau Ribé ho faran a la javelina, en un bon estat de forma pels dos.

Anna Monsó – Foto: Toni Cabrera

A la categoria femenina, les coses tindran un sabor molt semblant. A la velocitat, Aina Barri, Laia Sola i Maria Brullas arriben amb les millors marques dels 100 mll, mentre que la final dels 200 mll també tindrà una igualtat força alta, amb Anna Monsó i Maria de Mingo com a candidates a l’or, i la mateixa Brullas i Meritxell Tarragó per darrera. En els 400 mll, Tarragó tindrà com a rivals a Karla Mongay i a l’actual líder catalana, Laia Monforte.

Al mig fons, Irene Rubio, acabada de tornar dels Estats Units, competirà als 800 m, juntament a la seva companya Julia Lillo, i d’altres atletes com Ona Alonso o Inás Kajtih. En els 1.500 m, Bethelem Manzano competirà juntament amb Mercè Sànchez i Andrea Alemany amb les millors marques. Marina Travé, Marina Freixa i Andrea Bernal lluitaran per l’or als 5.000 m i als 3.000 obstacles figura la mateixa Freixa amb la millor marca, juntament a Laura Torres.

A les tanques, Marina Lamata sembla la millor posicionada per obtenir l’or als 100, atès a la seva evolució aquest curs. La segueixen Anna Cabrera i la campiona absoluta de combinades, Ivet Rovira. Martina Martínez, també als Estats Units, estarà present per buscar l’or als 400 tanques, seguida de Claudia Mir i Denbowe Prandi.

Irene Clemente – Foto: Toni Cabrera

A l’alçada tot fa indicar que Núria Caballero podrà optar a l’or, tot i que també estarà present Irene Clemente. La subcampiona absoluta de combinades participarà en les seves millors proves. Clemente arriba també amb la tercera millor marca de llargada, només superada per Anna Cabrera i la seva companya Diwa Vila. A la perxa, Clara Fernàndez buscarà superar de nou els 4.00 metres per lligar l’or, amb Marta Méndez i Nerea Pérez en creixement. Al triple salt, Diwa Vila parteix amb avantatge, seguida de l’agrupenca Rosa Maria Buscà.

Al pes, Estel Pons i Montserrat Montañés tenen grans opcions de lluitar per l’or. La mateixa Montañés estarà present al disc, on arriba amb la segona millor marca per darrera de Zaynab Nouali, i també estarà present al martell, prova on sí domina amb claredat per buscar l’or, per davant d’Andrea Pascual i Irene Vega. Finalment, a la javelina, Olivia Salmerón sembla la millor posicionada per aconseguir l’or.

Això pel que fa al sub 23. D’altra banda, també es disputa el Campionat sub 20 i ho fa amb noms que donara molt a parlar. A les proves femenines de velocitat, Igambo Muakuku arriba amb la millor marca als 100 mll, aconseguida a Saragossa la passada setmana. Juntament amb Celia Payrato i Ericka Maseras, seran les candidates per buscar l’or. Les mateixes Payrato i Maseras buscaran l’or als 200 mll, juntament a Marta López. Berta Calvera i Xènia Pubill lluitaran per l’or als 400 mll.

Carla Bisbal – Foto: Toni Cabrera

A la prova dels 800 m, Carla Bisbal, si executa una cursa rodona, tindrà gairebé assegurat l’or, amb molta superioritat, tot i que atletes com Maria Taggi li voldran posar les coses difícils. Anna Rovirosa també sembla tenir de cara els 1.500 m, igual que Àmbar Tomàs als 5.000 m. Joana Minguet i Paula Pi lluitaran per l’or als 3.000 obstacles.

A les tanques, Lerato Pagès i Igambo Muakuku protagonitzaran un nou duel. L’andorrana i l’atleta de L’Hospitalet Atletisme seran les candidates a l’or, si ve és cert que Muakuku doblarà també amb els 100 mll. Als 400 tanques hi haurà un duel entre Jana Hurtado i Judit Cara, sense destacar la possibilitat d’altres sorpreses.

A l’alçada, Laura Escamilla i la combinera Ainhoa Pinilla buscaran l’or. A la perxa, Sílvia Ruiz sembla molt destacada, i a la llargada, Laia Rodríguez ha aconseguit aquest any una magnífica marca, que la posiciona capdavantera, seguida de Berta Eslava i Andrea Segovia. En el triple salt, si no hi ha cap daltabaix, Laurine Elisa Marimon es mostra molt superior a la resta, liderant el rànquing amb 12.67 m.

El pes i el disc tenen un nom propi. Daniela Fernàndez, del Valencia Atletismo i entrenant a Olesa de Montserrat, parteix amb avantatge a les dues proves, si bé és cert que al disc té encara més possibilitats d’or. Al martell hi ha molta igualtat. Quatre atletes estan separades per un metre. Lidera el rànquing Irene Mateo, però Georgina Alabart, Alba Ruiz i Ariadna Guillén lluitaran per l’or. Finalment, a la javelina, Ainhoa Pinilla, Berta Rubiol i Eulàlia Férriz tindran clares opcions de podi.

Finalment, les proves sub 20 masculines també tindran diversos noms a tenir en compte. Comencem per la velocitat. El plusmarquista Pol Elvira, amb 10.51 als 100 mll, serà un dels caps de cartell. Als 200 mll, Arnau Gómez buscarà un nou títol de campió, seguit d’Adrian Priego i Marc Garcia que voldran esgarrapar posicions. Als 400 mll, Pau Lancho, Pol Ibáñez i el mateix Marc Garcia optaran al podi.

En els 800 m, Martí Sànchez és el gran candidat a l’or, seguit de Lluís Pons i Mathios Rodríguez. Als 1.500 m, l’internacional Aleix Vives parteix amb avantatge, seguit d’Arnau Saubí. Als 3.000 m, Pol Seriñana i Gonçalo José Sousa buscaran l’or, mentre que als 3.000 obstacles, l’atleta del CA Igualada Cesc Boix sembla el millor posicionat per aconseguir el primer lloc.

Jan Díaz sembla el millor posicionat per buscar l’or als 110 tanques, mentre que en 400 tanques, Mario Santin, Gerard Rodríguez i Enric Fernàndez buscaran l’or en una cursa molt igualada.

Martí Serra – Foto: Toni Cabrera

A l’alçada, Antoni Gonzàlez, campió a PC, serà l’atleta més destacat, seguit de Ferran Martínez i Joan Jiménez. Martí Serra, dominador a la perxa, tornarà a tenir les opcions intactes per buscar l’or, seguit de Víctor León. El campió d’Espanya sub 20, Jan Díaz, també buscarà l’or a la llargada aire lliure, i Pau Vergés sembla el que té més números per aconseguir el títol al triple salt, atès a la seva regulatitat recent.

Al pes sub 20, Ismael Romero tindrà clares opcions d’aconseguir l’or, seguit de Jordi Sànchez. Al disc, Aleix Camats, que ve d’obtenir un magnífic registre, serà el candidat més destacat, mentre que el martell tindrà duel entre Adrià Sedano i Eloi Jané, tot i que el primer parteix amb lleuger avantatge. Finalment, a la javelina, Guim Morcillo buscarà l’or amb els seus 57.70 m d’aquest any.

Des de la FCA farem un ampli seguiment a les xarxes socials de tot el que passi a Palafrugell, al compte d’Instagram i al de Twitter i posteriorment amb l’àmplia crònica, d’una de les festes més importants del nostre atletisme, amb dos campionats d’alt nivell a la renovada pista de Palafrugell, on el CA Palafrugell farà d’amfitrió.

· Horari modificat   · Atletes admesos   · Normes Tècniques

*Informació Campionat