Esther Guerrero lidera el cros curt a Vila-seca

734

La Federació Catalana Atletisme organitza aquest diumenge un nou Campionat de Catalunya. Aquest cop, li toca el torn al cros curt, una modalitat que arriba a la 12a edició. I l’escenari escollit serà la població tarragonina de Vila-seca, de la mà del CA Vila-seca, que acollirà el tercer campionat català de cros de la temporada.

La prova es disputarà en el marc del 40è cros de Vila-seca, una aturada destacada en el circuit de cros tarragoní, que s’acostuma a celebrar a la zona de la Torre d’en Dolça. Seran fins a 16 curses les que viurem al cros, de les quals 10 seran pròpies del Campionat de Catalunya de cros curt. Recordem que el cros curt es diferencia de les proves de cros genèriques per la distància recorreguda, doncs els i les atletes només recorren o bé 1.500 metres en el cas de sub 10 a sub 12 o 2.000 metres en el cas de sub 14 a sènior.

A les 9 h es disputarà la prova OPEN, fora del campionat català, i ja a les 9.30 h arribarà la primera prova amb dret a medalles FCA, amb la sub 14 femenina. Els plats forts arribaran a les 10.30 h amb la disputa de la cursa sènior femenina i a les 11.15 h amb la disputa de la prova sènior masculina. Les categories sub 20, sub 23 i màster també participaran en aquesta prova.

Cros Vila-seca – Foto Organització

La participació serà molt destacada. D’entrada, fins a 350 atletes estaran presents a Vila-seca per competir al Campionat de Catalunya de cros curt. I d’entre tots i totes cal destacar la presència de la banyolina Esther Guerrero. L’atleta del New Balance competirà a la cursa sènior femenina amb l’objectiu clar d’aconseguir la seva segona victòria al campionat, que ja va aconseguir al 2019 a Calonge. Guerrero ve de guanyar la Jean Bouin internacional.

Marta Mitjans

Juntament a Guerrero, la prova femenina tindrà la presència de Marina Guerrero, Elia Saura i Laia Casajoana com a atletes destacades, a banda de Natàlia Ramon, dominadora al circuit gironí d’aquest curs, Paula Hritiuc, Noelia Medina o Sònia Sans. De la cursa sub 23 podem destacar a Marina Freixa i a Paula Blasi, i de la cursa sub 20 a Marta Mitjans, que ve de batre el rècord català de 1.500 m PC, Carla Bisbal i Yousra Laghmich, més acostumada a les proves de cros.

Pel que fa a prova sènior masculina, també destaquem diversos noms. Sense haver un dominador clar, atletes com Brahim Fateh, campió Jean Bouin 5K d’aquest curs, Sofian Haddouti, que ha dominat alguna prova de cros aquest 2023, Dani Álvarez, guanyador del cros per equips a Vic, Xavi Tomasa, vencedor de diverses proves de rutes recentment, com la marató de Lleida, Víctor Da Costa, dominador del circuit gironí, Pablo Carnero, Gerard Badia o Daniel Garcia Bello.

Pel que fa a la categoria sub 23, també tindrem alt nivell. Joan Bru, del CE Universitari, i Víctor Blasi, de l’Oriente Atletismo, acompanyaran a atletes com Eric Guzman, Pau Mora o Pol Torrent per buscar el podi dins la cursa sènior. A la categoria sub 20 destaca la presència majoritària d’atletes de la zona tarragonina, amb tres atletes del FACVAC Valls.

Douae Ouboukir – Foto Organització

A la resta de categories, a la prova sub 18 destacaran Bruno Maturana, Blanca i Irina López, Emma Taggi i Carla Yanguas i la prova sub 16 tindrà la presència dels locals Amira Bemmerzouk i Yassine Oukhelfen, Rabab Ouzemmou, Maria March, Maia Salomon, Nil Solé o els germans Laurens i Julian Díez.

El Campionat de Catalunya de cros curt arriba a la 12a edició a la prova individual, tot i que la primera vegada que es va disputar va ser l’any 1999. Cal destacar que entre el 2007 i el 2017 només es va disputar la prova de clubs. Dels atletes que l’ha guanyat dos cops trobem a Douae Ouboukir, Rosa Maria Morató, Jaqueline Martín, Francisco Javier Munuera i Marco Cepeda. D’entre els guanyadors, alguns destacats com Reyes Estévez, Jose Luís Blanco, Abdessamad Oukhelfen o Montse Mas. Cal destacar que Esther Guerrero no serà l’única guanyadora del cros curt present a Vila-seca. Brahim Fateh també el va guanyar, va ser a l’edició 2018 a Canet de Mar.

· Reglament   · Atletes inscrits