Gavà acull el Campionat català de fons de 10.000 m

338

La Federació Catalana d’Atletisme organitza el Campionat de Catalunya de fons en pista de 10.000 m i 5.000 m, a la seu del Club Atletisme Gavà, la Bòbila. El CAG acull el primer campionat de curses aire lliure de la temporada 2024, i ho farà amb diversos noms destacats i un centenar de participants en les diverses curses que viurem.

La prova es disputarà dissabte al matí i començarà a les 10 h, sent la darrera cursa a la 13 h. Les primeres en disputar-se seran els 5.000 m femenins i masculins sub 20 i sub 18, sent la primera a les 10 h i la segona a les 10.25 h. Els plats forts arribaran a les 10.45 h, amb l’absoluta, sub 23 i màster femenina, i a les 11.30 h, amb l’absoluta i sub 23 masculina. Posteriorment arribaran les màster femenines.

Eric Lore al Campionat català de cros. Foto Avancam

I és que aquest primer campionat 2024 a l’aire lliure ens portarà noms destacats a la pista. D’entrada, a la cursa absoluta masculina, cal destacar diversos noms. Artur Bossy, que ve de córrer la mitja marató, competirà per buscar un nou títol català. Amb ell, atletes com Pau Orive, Roger Sans o Bernat Kun, que han aconseguit pujar al podi en algunes curses durant el darrer trimestre del 2023, de fet, Kun va ser guanyador de la Sant Silvestre de Badalona. A banda d’ells, els atletes sub 23 que caldrà tenir en compte, com Marc Fernàndez, plenament recuperat, Éric Lore o Ismail Atriki, que han destacat en proves de cros.

A la prova femenina, destaca la presència de Marina Freixa, de l’AA Catalunya, que ha dominat també al cros aquesta temporada, l’atleta del Cornellà Atlètic, Andrea Bernal, en el seu primer any com a absoluta, i la sub 23 Ruth Martí, que va internacional a l’Europeu de cros de Brussel·les. Gemma Arnau, Joana Minguet i Irene Perales completen la cursa absoluta.

Ruth Martí al Campionat cat cros clubs. Foto Albert Raga. Avancam

A banda de tots ells i elles, a les proves del 5.000 m, també cal destacar diversos noms. A la prova masculina, destaca la presència d’Adrian Macías, de L’Hospitalet Atletisme, plata al campionat de trail de promoció i bronze al 3.000 m PC. Amb ell, Gonçalo José Sousa, del JA Berga, i Biel Morancho, del FC Barcelona, que va aconseguir medalla també al sub 20 PC. M’hamed Mouacha i Cesc Parramona també tindran un paper destacat.

Pel que fa al 5.000 m femení, a la categoria sub 18 destaca la presència de Mar Serrano, del FC Barcelona, i a la sub 20 de Noa Gracia, Inés Moran i Mar Espartero.

Finalment, també competiran els atletes màster. Una quarantena d’ells i elles hi prendran part a les tres proves diferents que viurem.

· Reglament   · Atletes inscrits