Grans actuacions dels paralímpics amb llicència catalana

198

Fins a vuit atletes de Catalunya, cinc d’ells amb llicència catalana de la FCA,  van participar als Jocs Paralímpics de París, on es va aconseguir una medalla. Cal apuntar, però, que una d’elles, Elena Congost, també n’havia sumat una d’entrada, el bronze en marató, però va ser desqualificada en darrera instància, juntament al seu guia Mia Carol, ambdós del Club Atlètic Vic. Des d’aquí, tots els ànims a l’atleta barcelonina.

A banda d’ella, cal destacar també la medalla d’or d’en Yassine Ouhdadi. L’atleta ebrenc va aconseguir un nou metall paralímpic, repetint el que va aconseguir a Tòquio. I ho va fer a la prova dels 5.000 m, categoria T13, amb un temps de 15:50:64. També va competir a la prova de 1.500 m, acabant 5è a la final amb un temps de 3:46:20. Ouhdadi participa amb llicència catalana a diverses proves del nostre calendari.

A més d’ells, també van participar dues atletes de L’Hospitalet Atletisme. La primera, Mari Carmen Paredes, juntament al seu guia Lorenzo Sànchez, va finalitzar 8a la prova de marató T12, amb temps de 3:36:29, i va completar així una nova marató als seus 61 anys. Paredes i Sànchez tenen llicència amb la Federació Catalana d’Atletisme. A més a més, Sydney Fokou, que va acabar setena a la prova de llargada T12 amb 4.84 m.

També va participar una altra atleta del CA Vic, en aquest cas Fiona Pinar. La velocista, en categoria T64, va acabar en setena posició a la final dels 200 mll, amb una marca de 27.87.

Finalment, l’atleta badalonina Melani Bergés, també experta en proves de velocitat, no va poder accedir a la final dels 200 mll T12, després d’acabar en les semifinals amb un temps de 25.43, tot i que era la seva marca personal.