Jesús Álvarez i Maria Bertran guanyen el Campionat d’Ultratrail

554

La OTSO Ultra trail Serra del Montsant va ser testimoni d’una nova edició del Campionat de Catalunya ultra trail FCA amb la presència d’una desena de participants, que van gaudir d’una magnífica cursa de 63 K, una de les diverses que inclou aquesta competició i que ha durat el dissabte i el diumenge.

Aquests 63 K van ser recorreguts pels diversos atletes federats de Catalunya, que van buscar la victòria en tot moment. De fet, hi va haver lluita pel podi. Van ser 10 els minuts que van separar al campió de l’atleta que anava en segona posició. Jesús Álvarez, del JA Berga, tancava la cursa com a guanyador absolut amb una marca de 07:14:28. En segona posició i amb la plata, Boris Vallès, com a atleta independent, amb un temps de 07:24:33 Aquests dos atletes també van compartir podi a la categoria M40.

El bronze va ser per a l’atleta federat més jove. Bernat Tarrès, del JA Berga, va tancar la cursa amb 07:55:40, i aconseguia el tercer lloc i la medalla FCA, sent però el quart en entrar a meta. En 16a posició general i 4t federat FCA va entrar l’Óscar Cabeza. L’atleta del JA Berga es va proclamar campió M50 amb 09:35:47, i aconseguia un nou èxit al trail.

Moment previ a la sortida de la cursa dels 63 K amb el Campionat de Catalunya. Foto OTSO Trail Montsant

El 18è general i 5è federat en entrar a meta va ser David Stiven Rios, del CE Santvi, que ho va fer amb un temps de 09:47:25. El 6è federat va ser Benito Manzanares, del CA Vila-seca, que d’aquesta manera aconseguia la plata M50, amb un temps de 10:04:03. Finalment, Sebastián Veciana va ser el 7è federat i el campió M35, amb un temps d’11:16:13, i Francesc Lorente, 8è classificat federat masculí i campió M55 amb 13:20:28.

L’única noia participant federada va ser la Maria Bertran, del CA Tarragona. Bertran, que es va proclamar campiona absoluta i F35, va entrar just per darrera de Sebastián Veciana, sent doncs la 8a llicència federada en entrar a meta, i ho va fer amb una marca d’11:16:14. D’aquesta forma, Bertran aconsegueix doble medalla i suma un nou èxit personal i pel club tarragoní.

L’OTSO Montsant és una cursa de trail molt arrelada al territori, i a banda d’aquesta prova dins del calendari del trail FCA, sent Campionat de Catalunya, durant dissabte i diumenge es disputaven cinc modalitats més en quatre curses. Joan Pol Vila ha estat el guanyador de la cursa 45 K amb 04:48:15, mentre que Àngels Llobera s’ha endut la victòria femenina amb 05:38:06.

D’altra banda, Jordi Garcia ha guanyat la cursa de 25 K amb 02:16:40, mentre que Carla Gonzàlez, del CA Tarragona i atleta que ha vestit la samarreta de la selecció catalana de trail, ha aconseguit la victòria amb 02:43:30. Gonzàlez també competeix en proves de pista. Finalment, els 11 k, Mikel Besora ha sumat l’or amb 01:01:41 i en categoria femenina, Laia Guinovart, amb 01:18:43, s’ha endut l’or.