La Final D es viurà a Mataró amb nou equips disposats a tot

706

La Final D es disputarà en primera instància a Mataró, sent els Lluïsos de Mataró l’equip que rebi a vuit clubs més per disputar la darrera categoria del Campionat de Catalunya de clubs. Aquí, un equip com el CE Universitari, amb experiència en altres categories, serà el rival a batre, però d’altres com UA Barberà, UA Rubí o CA Parets també volen marcar territori. Presents, dos equips del barcelonès, dos del Baix Llobregat, un del Maresme, dos del Vallès Occidental i dos del Vallès Oriental.

Els equips participants seran el CE Universitari, UA Barberà, UA Rubí, GA Lluïsos Mataró, CA Parets, CA Mollet, CA Sant Just, CA Molins i UGE Badalona.

· Reglament   · Atletes inscrits

Abans, cal recordar la normativa d’aquest 2024:

En aquesta edició no hi haurà clubs que pugin o baixin de categoria, donat que un cop finalitzat el Campionat de Catalunya de Clubs 2024 es donarà compliment a l’acord establert a la darrera Assemblea del 26 d’octubre de 2023, i la Comissió establerta per a l’estudi d’un nou format de Campionat Català de Clubs endegarà els seus treballs per establir el nou reglament 2025, que serà presentant en la propera Assemblea de la FCA per la a seva discussió. Les puntuacions finals i classificacions dels clubs assolides en el Campionat Català de Clubs 2024 serviran de base per establir els grups del possible nou format.

La primera jornada de la Final C es disputarà aquest dissabte de 16 h a 20.20 h. I cal recordar que en aquesta primera jornada veurem només la meitat del calendari de proves, doncs l’altra meitat la veurem durant la segona jornada. Aquest curs, volem fer reforçar molt el paper dels clubs com ja vam fer l’any passat, i farem la prèvia explicant el moment de cada equip per separat per l’ordre de com va acabar el curs passat:

CE Universitari

L’equip barceloní és un dels més històrics del Grup D. De fet, darrerament, l’hem vist competir a Final B i Final C, tot i que en dècades anteriors havia aconseguit, fins i tot, podis en lliga catalana. El conjunt universitari manté els grups d’entrenament, tot i que molts atletes han decidit seguir les seves carreres en altres clubs. Segueixen mantenint una filosofia molt semblant, amb una escola forta i grups d’atletes que fins a absoluts segueixen vestint la samarreta blanca i vermella.

Per aquesta lliga seran un dels grans favorits a aconseguir la victòria final. Comptaran amb la presència de Néstor Zafrilla als 400 tanques, Joan Salomón als 3.000 obstacles, Tomàs Revilla a la javelina, Núria Ibáñez als 800 m, Maria del Mar Ferret i Maria Cercos als 400 tanques i Mercè Ribelles al disc.

UA Barberà

UA Barberà

La UA Barberà es pren el campionat de Catalunya de clubs de forma molt seriosa, per a ells, aquesta prova té un valor afegit d’importància on posen molta implicació i il·lusió. Des de l’aturada que van fer al 2019, un cop passa la pandèmia, es van refer i al 2022 van tornar amb ganes de viure l’ambient de grup que feia temps que no gaudien. Després d’acabar en 10a posició, l’objectiu de tornar a lluitar el van aconseguir. Al 2023 van treballar forts per buscar l’ascens a Final C, i després de dues jornades apassionants van acabar amb un tercer lloc molt motivant. L’objectiu serà el de gaudir, juntament amb l’afició i els membres del club que vindran a donar suport.

Alguns dels atletes destacats seran Salah Eddine als 800 mll, Aketza León als 400 mt, Joan Gea a la llargada, campió català sub 23, Oriol López als 5.000 marxa, campió d’Espanya en categories inferiors, amb Naia Àubia a la prova femenina de marxa, Estela Rodríguez als 200 mll, Basma El Yacoubi als 400 mt o Carloa Domingo als 3.000 obstacles.

Informació del departament de premsa de l’UA Barberà

UA Rubí

L’UA Rubí és un altre dels equips del Vallès Occidental presents a les lligues catalanes. Fa anys també que mantenen un bon nivell que els fa estar en posicions capdavanteres a la Final D, de fet la temporada passada van quedar a tocar de l’ascens. És per això que l’equip continua el seu creixement i la línia de buscar atletes joves per completar les seves plantilles.

Per aquesta primera jornada tindran la presència d’atletes com el jove Ian Martínez i Ferran Soler als 200 mll, Marc Malave als 400 tanques, Pol Cordero a la perxa, el màster Ignasi Melo a la marxa o Violeta Vilches als 400 tanques, que també participarà en proves de relleu.

GA Lluïsos Mataró

Pau Lancho del Lluïsos Mataró. Foto club

L’equip amfitrió manté des de fa anys una bona estructura d’escola. El conjunt de Mataró es nodreix sobretot del seu planter, que obté molts bons resultats en categories com la sub 12 i la sub 14. Els Lluïsos confien molt amb els seus atletes, i han creat un grup sòlid per poder lluitar cada temporada per estar en els llocs superiors de la categoria D. La temporada passada van quedar entre els primers, amb la final també a casa.

Entre els atletes destacats figuren Pau Lancho als 200 mll, Abdelhamed El Harrak als 3.000 obstacles, Imran Jdiaa que el veure ara a la perxa, Eloi Antón als 5.000 marxa, el contrast en els 200 mll femenins, entre la màster Betània Duarte i la jove sub 16 Natàlia Calvache, Laura Pelegrí als 800 m i Laia Venteo a la marxa.

CA Parets

Un altre club del Vallès que porta poc temps en les lligues catalanes i els Campionats de clubs. El CA Parets va fer una bona Final D la temporada passada i vol mantenir el nivell establert. És un equip jove, amb atletes en constant creixement. Busquen seguir pujant esglaons i poder superar altres rivals de més de pes.

Per aquesta primera jornada a Mataró comptarà amb la presència de Ferran i Gerard Corbera als 400 tanques, Marc Rofes a la llargada, Aina Morgade als 200 mll o Carmen Maria Solé al disc, que ve de guanyar medalla a l’Europeu màster de Torun. De fet, Solé serà l’atleta més experimentada, en una plantilla que rondarà una mitjana d’edat baixa, gairebé amb molts atletes entre sub 18 i sub 23.

CA Mollet

L’equip del Vallès Oriental, com el CA Parets, mantenen una lluita interna comarcal per seguir creixent. L’equip, que organitza amb encert des de fa anys el Meeting de Mollet, on velocistes i saltadors es troben en una pista de bones condicions, vol també segueix creixent en el Campionat de clubs. A les seves pistes entrenen atletes importants, i d’allà han sortit d’altres que han estat internacional. És Mollet, doncs, una ciutat atlètica, on per exemple, també actua un atleta internacional adaptat, Martín Parejo.

Per aquesta primera jornada el seu atleta més destacat serà Karim Fartaz als 800 m, un jove atleta, futur en proves de mig fons, que ja l’hem vist amb bon paper en campionats d’Espanya. La resta és un equip també jove i amb ganes d’adquirir noves experiències.

CA Sant Just

L’equip del Baix Llobregt va debutar l’any 2017 en un Campionat de Clubs sub 20 i l’any 2018 ho va fer en un Campionat de clubs absolut. L’equip va aconseguir pujar a Final C i mantenir-se, tot i baixar l’any 2021. L’equip de Sant Just Desvern és jove, de fet, té només 14 anys de vida, i l’escola és el seu pal de paller, amb molts atletes que han competit en campionats d’Espanya. Aquesta temporada debutaran 7 atletes nascuts i nascudes al 2010, que formen part de l’equip que es va proclamar campió de Catalunya PC aquesta temporada. El CA Sant Just és una entitat que no entrena al seu municipi, doncs no disposen de pista.

Per aquesta primera temporada, destaca la presència d’Alba Martínez als 200 mll, Inès Calleja als 800 m, Ona Martínez als 400 tanques, Sergi Cattaneo als 800 m, i els joves Lluc Muñoz i Pau Castel que competiran en perxa, llargada i triple.

Informació del departament de premsa del CA Sant Just

CA Molins

El CA Molins present la temporada passada. Foto club

Un cas semblant al del CA Parets, l’equip del Baix Llobregat és força novell en les lligues catalanes i Campionats de clubs, i fa poc que gaudim de la seva presència. Amb molts lligams amb el CA Sant Just, comparteixen zona d’activitat al Baix Llobregat centre. D’allà han sortit grans atletes que han nodrit, sobretot, L’Hospitalet Atletisme, equip amb el qual manté un acord d’afiliació. D’aquesta manera, el grup entrenat per Sergi Soler és un referent a Catalunya.

Per aquesta primera jornada compten amb la presència de Marc Pizarro als 200 mll, el mateix Sergi Soler als 400 tanques, atletes que sortiran de la zona de comfort per ajudar a l’equip, com Ferran Pedrola al pes i Guillem Rives a la javelina o Aina Romagosa als 200 mll, la cap de cartell del grup femení.

UGE Badalona

L’UGE Badalona és també un dels clubs històrics que busca any rere any posicionar-se. En constant lluita per la millora de les seves pistes, l’equip del Barcelonès té també un ampli ventall territorial i aconsegueix tenir una forta presència d’escola, malgrat els reiterats esculls en el camí. No obstant, porten anys competint, o bé en Lliga Catalana i el Critèrium o bé al Campionat de clubs. És per això que cada temporada es presenta com un dels equips a tenir en compte.

UGE Badalona en el darrer Campionat clubs. Foto club

En aquesta primera jornada tindran els caps de cartell dels darrers anys, com ara Marc Garcia als 200 mll, el campió sub 16 de marxa Abel Pujol i Laia Zurita als 200 mll. La resta de l’equip una barreja de veterans i novells, que han destacat en proves sub 16 i sub 18 en els darrers cursos.

 

 

  • Les fotografies adjuntades en aquesta crònica que pertanyen a fotògrafs i fotògrafes mencionades tenen copyright i tots els drets reservats. Queda prohibida la reproducció, còpia o exhibició d’elles sense el permís pertinent de l’autor.