La temporada PC s’atura amb el català de proves combinades

665

La Federació Catalana d’Atletisme continua endavant amb la temporada de pista coberta a Sabadell i aquest cap de setmana té diverses cites, una d’elles totalment primordial, amb la disputa del Campionat de Catalunya absolut de proves combinades, on també es dirimiran les categories sub 23, sub 20 i sub 18. A més a més, viurem dos controls absoluts previs al Campionat català absolut, un de sub 16 i un sub 18- sub 20.

Comencem pel Campionat català de proves combinades. Alguns i algunes de les millors atletes de Catalunya arriben a la cita buscant la primera medalla del 2024. Una vintena d’atletes en categoria absoluta masculina i femenina prendran part de la competició, que començarà dissabte a la tarda a les 15 h amb la primera prova de l’heptatló, seguint durant tota la jornada només amb proves masculines, i allargant-se fins el diumenge, amb inici a la 13.30 h i finalització a les 20.10 h, amb els 800 m del pentatló.

Aketza León – Foto Instagram

D’aquesta manera, les atletes finalitzaran més tard que els nois, amb només un dia de competició. Quins seran els atletes destacats a l’heptatló? D’entrada, cal destacar la presència d’un atleta que ja ha estat campió català de proves combinades. Eloi Santafé, del CA Igualada, serà l’atleta referència, sent el seu primer any en categoria absoluta, havent deixat enrere tres anys sub 23 d’enormes èxits. Santafé tindrà davant diversos rivals de pes, com ara l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Quim Rodríguez, amb clares aspiracions de l’or, i també els germans Merino, Ferran i Gerard, que miraran de posar les coses difícils.

Laia Alonso – Foto Avancam

Ells quatre posaran emoció, també en alguns dels casos, per saber els guanyadors sub 23. A banda dels favorits, trobem d’altres com Jordi Sànchez, de L’Hospitalet Atletisme, que ja ha guanyat campionats catalans en categories inferiors, Yago Lozano de l’UA Terrassa i Aketza León de l’UA Barberà.

Pel que fa al pentatló absolut, també trobem alguns noms destacats. El que sobresurt és Ivet Rovira, la gironina nova atleta de L’Hospitalet Atletisme, que va aconseguir la victòria al Campionat català de proves combinades d’aire lliure. Rovira buscarà el seu primer títol absolut indoor. Amb ella, trobem altres atletes que tindran un paper destacat, com Anna Tuñón, del Cornellà Atlètic, Carola Blanco, bronze la temporada passada, Marta Amiel, del CAPEX, Laia Alonso, guanyadora en categories inferiors les germanes Martínez, Alba i Ona i Andrea Martínez, del CA Laietània. També estaran presents Helena Ríos del GEiEG, Elia Cascallo, del Martorell Atlètic, Maria del Mar Ferret, del CE Universitari i Paola Núñez, de l’UA Barberà.

Andrea Martínez – Foto Alicia Pou

D’altra banda, fins a 23 atletes atletes competiran al Campionat català sub 18, amb alguns noms també destacats. A la prova masculina, Guillem Font, del Cornellà Atlètic, Marc Enrique, de l’UA Terrassa, o atletes com Gerard Latorre, Lluc Subirós i Jan Jubany tindran opcions de podi, a banda dels atletes de la sempre prolífica escola d’atletes de combinades, el GEiEG Gironí, com ara Pau Frigola i Max Rambaud.

A la prova femenina, també trobem un nom que destaca i puja amb força de les categories inferiors. Zuzanna Bednarek, del Cornellà Atlètic, arriba en un molt bon estat de forma, i puja amb empenta. D’altres atletes com la seva companya a l’equip del Baix Llobregat, Gisel·la Gallach, l’atleta del CA Vic Miquelina Gorgals o les atletes Sofia Rubio del CA Tarragona i Maria March de l’AA Xafatolls posaran les coses difícils.

· Reglament   · Atletes admesos

A banda del Campionat català de proves combinades, aquest cap de setmana Sabadell serà un reguitzell d’atletes anant i venint, amb la celebració de cinc controls. Comencem pels absoluts. Per alguns, serà la primera prova amb els nous equips. I fins i tot per alguns i algunes l’inici de la temporada. Demà tenim el primer control, en horari de tarda, donant inici a les 15.45 h i finalitzant entrades les 20 h.

Oriol Madí i Julio César – Foto Avancam

En aquest primer control de demà trobem diversos noms destacats en competició, com ara Pol Elvira, Víctor Fernàndez i Oriol Madí als 60 mll, el mateix Madí amb Miguel Gasch i Oriol Calsina als 200 mll, a Raúl Villalonga, Pelayo Gil i Martí Jurado als 800 m, al guanyador de la Sant Silvestre de Badalona, Bernat Kun, als 3.000m, a Yassir El Boussettaoui als 60 mt, Eduard Fàbregas, els germans Torrero i Dani Lorente a l’alçada i Julen Sayago al triple.

D’altra banda, a la categoria femenina, destaca la presència de Jaël Bestué, que farà el seu debut PC del curs amb el seu nou equip, l’Adidas, Stephanie Saavedra i Nediam Nori Vargas als 200 mll, Elia Saura als 800 m, Núria Cascante als 3.000 m, Clara Fernàndez i Nerea Pérez a la perxa, el debut de Naiara Estanga al triple i Laia Ribera al pes.

· Reglament   · Atletes inscrits

Carla Bisbal – Foto Avancam

Pel que fa al diumenge, en ple campionat català de proves combinades, es disputarà el segon control absolut del cap de setmana, amb inici a les 16.30 h i finalització més enllà de les 20 h. Pel que fa a les proves masculines, destaca la presència de Julio César Brito als 60 mll, Javi Lorente i Ivan Azuara als 400 mll, Víctor Blasi i Brahim Fateh als 1.500 m, després d’un magnífic trimestre de ruta i cros, Artur Coll, Aleix Pi i Oriol Almirall a la perxa i Aaron Sola i Eloi Rovira al pes.

Pel que fa a les proves femenines, una de les atletes més en forma del moment a Catalunya, Andreea Florina Sabou als 60 mll i la llargada, Laura Hernàndez als 400 mll, Carla Bisbal als 1.500 m, Emilia del Hoyo, Mireia López i Marina Lamata als 60 mt, la jove Monica Malevych a l’alçada i Clara Gabaldón a la llargada.

· Reglament   · Atletes admesos

A banda de tot allò absolut, dissabte tarda, coincidint amb la primera jornada de proves combinades, es disputarà un nou control sub 18-20 amb moltíssims atletes i la presència d’alguns noms destacats, com Inès Gómez, Max Peula i Unai Yuste als 60 mll, Mario Stefanov i Mercè Junyent als 60 mt, Carla Cagigós als 60 mll i 200mll, Irina López als 800 m, Arlet Sust a la perxa i Aicha Khoumi al triple salt.

· Reglament   · Atletes inscrits

Finalment, dos controls de promoció. El primer, de la FCA, un nou control sub 16, que se celebrarà dissabte al matí, amb inici a les 9 h i finalització més allà de les 14 h amb la prova del 3.000 m. Aquest serà el penúltim control sub 16 de pista coberta del curs.

· Reglament   · Atletes inscrits

D’altra banda, la JA Sabadell organitza una nova jornada del Trofeu Natàlia Amiel d’atletisme de promoció, sent la 4a en disputar-se i quedant només tres més, les dues jornades pendents més la final, per acabar la competició. El Trofeu Natàlia Amiel acostuma a acollir gairebé un miler d’atletes de categories sub 8 a sub 14.

· Reglament