La temporada PC s’atura amb les proves de promoció

453

La Federació Catalana d’Atletisme segueix endavant amb la temporada de pista coberta i aquest cap de setmana agafa protagonisme l’atletisme de promoció i el màster. D’entrada, divendres, tindrem el darrer control absolut de la temporada. Dissabte viurem un dels moments del curs, la prèvia del campionat de relleus de promoció que reuneix a una munió molt gran d’atletes i que promet espectacle, amb les grades plenes.

A més a més, també tindrem el desenvolupament del Campionat de Catalunya de proves combinades sub 16, sub 20 i màster i un control de proves combinades. En definitiva, un cap de setmana ple de competicions que tot just ara repassem.

Clara Gabaldón en un dels controls. Foto Dani Meumann

Divendres viurem el darrer control absolut short track o pista curta. A més, a banda del control absolut, tindrem un control sub 18 i sub 20 al mateix moment. En aquest control tindrem la presència de diversos atletes que buscaran mínimes pels campionats estatals. Als 60 mll, participaran atletes com Víctor Fernàndez o Jordi Belenger, als 400 mll, Joan Fuentes i Ivan Azuara, als 1.500 m Abdelhakim Hamid o Brahim Fateh, Jordi Torrents o Youssef Taoussi, a banda del puerto riqueny amb llicència catalana Víctor Gabriel Ortiz.

Marta Camps en un campionat de clubs. Foto Avancam

A les proves femenines, Aintzane Castarlenas, Inés Gómez o Berta Linares seran les atletes amb millor marca als 60 mll, Berta Calvera i Maria March als 400 mll, Irene Batlle o Marta Camps als 1.500 m, Núria Tilló al 3.000 m, Mercè Junyent o Laia Saumell als 60 mt i la campiona catalana Clara Gabaldón a la llargada.

A les 16.30 h donarà inici al control i la darrera prova serà a les 22.05h.

· Reglament   · Atletes admesos

Pel que fa al dissabte, arribarà la prèvia del Campionat de Catalunya de relleus de promoció. Aquest campionat agrupa una gran quantitat d’equips catalans de sub 12 a sub 18. A la tarda s’iniciarà aquest campionat, a partir de les 15.25 h, i amb la darrera prova a les 20.25 h. Aquí viurem els relleus de 4×400 m sub 18, 4×300 m sub 16, 4×200 m sub 12 i sub 14.

Proves de fons de promoció a Sabadell. Foto Carlos Guzman

Uns 281 equips d’una cinquantena de clubs diferents participaran a la prèvia de relleus, amb 133 equips masculins i 148 de femenins, amb un total de 1124 atletes presents. Clubs com el CA Manresa, el CA Igualada, l’Agrupació Atlètica o L’Hospitalet Atletisme seran dels qui més grups portaran. Aquesta prèvia sempre té l’afegit de l’ambient a les grades, doncs els relleus sempre porten molts aficionats, i tenint en compte que es tracta d’un campionat de promoció, seran moltes les famílies que s’aproparan a Sabadell.

· Reglament   Clubs inscrits >   · Sub 12  · Sub 14   · Sub 16   · Sub18

També dissabte començarà el Campionat de Catalunya de proves combinades sub 16, sub 20 i màster. Durant dissabte tarda viurem proves com els 60 mll, la llargada o el pes, i el diumenge, a partir de les 15 h, la resta de la jornada amb les proves també del pentatló.

Un del moments del darrer control de promoció sub 16. Foto Carlos Guzman

A la categoria sub 16, atletes com Mateo Garrido, Roger Jara o Héctor Echevarría hi prendran part, mentre que a la categoria femenina, Jana Queralt, Noa Godoy, Aina Escriche o Andrea Bascones participaran al pentatló. D’altra banda, a la prova sub 20, Guillem Giménez, Adrian Priego, Nil Sharma, Jan Sadurní o Aaron Ramírez seran atletes destacats. A la prova femenina, Ainhoa Pinilla, Helena Cobo, Georgina Serra o Martina Montserrat estaran presents.

· Reglament   · Atletes admesos

Finalment, durant el matí de diumenge, es disputarà el Campionat de Catalunya de proves combinades màster, a més d’un control absolut. Serà a partir de les 9h i finalitzarà a les 15 h. Comptarà amb la presència d’atletes com Salvador Marangues a M65, Ricard Rof a M60, Javier Segovia a M50, Marc Bel a M45, Maria Rosa Escribano a F65 o Gemma Solé a F55.

· Reglament   · Atletes inscrits