L’estadi Serrahima acull el campionat català màster

787

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest diumenge el Campionat de Cataluya màster individual a l’estadi Serrahima, una de les cites destacades del calendari de la categoria, on es decidiran els campions de més de 35 anys cap amunt.

Els i les atletes amb millor estat de forma del país competiran durant tot el dia, alguns en diverses proves. Serà una gran ocasió per veure l’estat en el que es troben. Les proves començaran a les 10 h del matí del diumenge i s’allargaran fins a la 13.50 h del matí. A la tarda començarà la segona jornada, amb més finals de 17 h a 20.10 h. Es repartiran més de 200 medalles diferents.

Comencem per destacar els atletes a les proves masculines. D’entrada, diversos dels participants els hem vist en campionat d’Espanya o recentment, a proves internacionals. A les proves de velocitat, atletes com Xavi Bosch, Xavier Sànchez, Miguel Antonio Jalón, Ricard Rof, Francesc Bonfill, Isaac Piñero o Udomsinachi Erete seran alguns dels més destacats. Piñero competirà als 200 mll i 400 mll, sent campió d’Europa PC d’aquesta última prova.

A més a més, als 110 t i 100 t, atletes com Sergi Soler, Javier Segovia o Juan Carlos Herrero estaran presents. En el mig fons, destaquen Roger Vila, Miguel Àngel Balagué, Marc Tort o Josep Masó, molts d’ells repetint a 800 m i 1.500 m. A més, als 5.000 m, Sofian Haddouti i Carles Montllor donaran nivell a la categoria M35.

Als salts, Josep Maria Mateo, Salvador Marangues, a l’alçada, Carlos Teruel, Juan Carlos Herrera i Francisco Griñant a la perxa, Jordi Bedmar, Javier Segovia o Marc Bel a la llargada o triple seran alguns dels destacats. En els llançaments, Eloi Rovira en el pes, amb diversos rècords catalans batuts, Alberto Rey, Marçal Cruz o Arturo Arque al martell pesat i martell, el mateix Rey a la javelina o César Sànchez al disc seran alguns dels destacats en aquesta disciplina.

Finalment, a la marxa, David Cervelló, Josep Obrador, Luís Abadías o Pedro José Aranda seran alguns dels que destacaran.

Pel que fa a la categoria femenina, diverses atletes són les que destaquen després dels darrers cursos on han obtingut victòries tan a nivell PC com a l’aire lliure. A la velocitat, trobem noms com els de Betània Duarte, Sílvia Cortés, Pat Vidal o Lluïsa Casanovas, que també les veurem a la prova dels 200mll, a més, a Casanovas a l’alçada. Atletes com Mireia Gorju i Elisabet Ruz també les veurem a la prova dels 200 mll i als 400 mll, on també hi figura Marta Mesalles.

En els 800 m veurem curses d’alt nivell, amb la mateixa Mesalles o Laura Cebollada a F40, Anna Bové o Veronique Foulon. En els 1.500 s’afegeixen Núria Cascante i la campiona d’Europa recent a Torun, Marta Camps. Maite Marzo buscarà un nou rècord als 400 tanques i Maria Rosa Escribano competirà a l’alçada i a la llargada.

A la perxa, Montserrat Prat i Patricia Hidalgo, que han batut rècords de les seves respectives categories recentment, seran les més destacades. En els llançaments també hi figuren diferents noms destacats, com ara Maria José Descàrrega i Maria Cristina Gargallo al pes, al martell i martell pesat, Lourdes Rossinyol al pes, disc i martell pesat, Montserrat Paños al pes i martell pesat i Gemma Cassi i Mercè Ribelles al disc. Finalment, als 5.000 marxa, Olga Cabrera i Maria Teresa Gargallo seran dos dels noms a tenir en compte.

Cal recordar un apunt important. Per primer cop, el campionat màster de relleus no es disputarà al mateix moment que el català màster. Els relleus es disputaran diumenge 18 de juny durant el Meeting de veterans de la Mar Bella.

També us recordem que el proper diumenge hi haurà una Bicicletada a Barcelona de 8.45 a 11.30 h, que caldrà tenir en compte de cara a l’accés a l’estadi Serrahima, d’aquesta manera, es recomana arribar amb temps per evitar cap mena de problema.

A més a més, ens sumem al condol i volem recordar a Joan Corominas, atleta màster del CE Universitari, que ens ha deixat aquesta mateixa setmana. Descansi en pau.

· Reglament   · Atletes inscrits