L’Hospitalet Atletisme governa els relleus mixtos a Tortosa

365

Tortosa va acollir el Campionat de Catalunya de cros de relleus mixtos, una prova que va reunir a uns 360 atletes i 90 equips diferents d’una seixantena de clubs, en set categories diferents. L’Hospitalet Atletisme va ser el guanyador de la prova absoluta, superant l’Agrupació Atlètica Catalunya, que havia estat el campió de 2023. Aquest cop, l’equip barceloní va ser segon i el Lleida UA, tercer.

L’equip hospitalenc estava format per Joan Bru, Aida Alemany, Laura Torres i Adrian Macías, un grup totalment diferent de l’equip de l’Espunyola, que va sumar també medalla amb 21:23. Bru va superar a Jordi Pujol, de l’AA Catalunya, en els darrers 600 metres i va ser l’artífex d’una victòria molt treballada.

L’equip barceloní, amb Pujol, Marta Bayo, Claudia Rodríguez i Dani Martínez va sumar la plata, seguint al podi amb 21:27, així com l’Aldahra Lleida, que amb un grup de gent jove, com M’hamed Mouacha i Marwa El Khouya, va sumar el bronze amb 21:57, també amb Savid Campo i Meritxell Raimundo. L’AA Xafatolls va ser quart.

Podi sub 20, amb Barça primer, Canovelles segon i Parets tercer. Foto FCA

La cursa sub 18 va tenir els colors del Club Atlètic Vic. El conjunt vigatà, amb 18:53, va superar als seus rivals amb molt bones prestacions, seguits per l’AA Xafatolls amb la plata i 19:26 i UA Barberà, tercer amb 20:07.

A la mateixa cursa van córrer els sub 20. Primer or del FC Barcelona, que amb un final força treballat va sumar l’or, amb 18:52. Precisament, Vic i Barça, de dues categories diferents, van tenir frec a frec per saber qui s’emportaria la victòria. A la plata tindríem un primer equip del CA Canovelles, que també va ser un dels clubs amb més èxits, amb 19:51 i en tercera posició, única medalla del CA Parets, amb 20:58.

Podi sub 16, amb nou or del Barça. Foto FCA

Una de les curses renyides va ser la sub 16, de 4 K. Aquí, com ja vam veure a la primera jornada del GP a Cerdanyola, el nivell d’atletes de Catalunya és molt alt. I de nou, el Barça va tenir molt a dir, amb la victòria final amb un temps de 12:36. La plata es va quedar a casa. L’equip d’Amposta, l’UA Montsià, va poder aconseguir l’únic èxit per a les Terres de l’Ebre amb un temps de 12:47. Finalment, l’AA Xafatolls sumava la segona medalla del matí amb un temps de 12:53.

A la prova sub 14 va treure el nas el CA Manresa. L’equip del Bages, acostumat sovint a estar als podis de promoció de totes les disciplines, va aconseguir l’or amb una marca de 12:42. Aquí, el Barça es va haver de consolar amb la plata, però sumant la seva tercera medalla, amb marca de 12:49. Finalment, segona medalla del CA Vic, amb el bronze i temps de 12:59.

Podi sub 14, amb el CA Manresa guanyador. Foto FCA

La prova sub 12 també va tenir els colors vermells i blancs del CA Manresa. Els del Bages va aconseguir l’or amb un temps de 8:34, seguits del CA Canovelles amb la plata i 8:46 i el bronze del CA Mollet amb 8:49. A la prova sub 10, el CA Gavà segueix sumant èxits amb els seus equips més joves. Or mixt amb un temps de 9:52, seguit del CE Penedès amb 9:55 i el bronze de l’UA Barberà, amb 9:58.

De les 21 medalles, el FC Barcelona en va aconseguir tres, mentre que el CA Manresa, el CA Canovelles, el CA Vic, l’UA Barberà i l’AA Xafatolls en van sumar dues.

A Tortosa, que també va viure el IX cros ATE escolar, hi van assistir membres del consistori tortosí, que van presenciar també el campionat català. A més, la presidenta Mercè Rosich va ser-hi present, juntament al secretari Joan Lleonart, i a d’altres membres de la Junta, com Nico Escribano o Pau Galiana, membre del club organitzador, el CA Terres de l’Ebre.