Mataró torna a acollir la festa del cros català

882

Diumenge viurem la gran festa del cros català a Mataró. El circuit de la capital maresmenca, que ja va ser la seu la temporada passada, acull una nova edició del Campionat de Catalunya de cros, una de les proves clàssiques del nostre atletisme, en la seva 105a edició, amb l’organització del CA Lluïsos de Mataró i l’ajuda de l’ajuntament de Mataró.

Més de 850 atletes de totes les categories de sub 10 a absolut competiran per obtenir les diferents medalles i pujar als podis. Tindrem un excel·lent nivell a Mataró, amb diversos dels noms importants que hem vist durant els tres trimestres de cros a Catalunya, tan a nivell de Grans Premis com també en els campionats anteriors. La competició començarà a les 9 h del matí amb la prova sub 14 femenina i s’allargarà fins a la 14.15 h, quan es donarà sortida a la cursa sub 8, pertanyent al 53è cros Ciutat de Mataró.

Blanca Batlle – Foto Avancam

Les dues proves reina arribaran al bell mig. La sènior femení a les 12.10 h i la sènior masculí a les 12.45 h. El circuit permanent de cros de Mataró és un dels clàssics a Catalunya. Durant tot el curs es manté en bones condicions per a la pràctica de l’esport, situat al camí dels Contrabandistes, darrere del Centre Comercial Mataró Park, força a prop de les pistes d’atletisme on entrenen Lluïsos i CA Laietània.

Eric Lore – Foto Avancam

Anem a fer un repàs dels i les atletes que ens trobarem diumenge a Mataró. D’entrada, a la prova masculina absoluta, el campió del GP de cros, Xavi Badia, un dels dominadors catalans de la distància, hi serà present. Però davant tindrà a rivals de molt de pes, com Adam Maijó, l’andorrà Nahuel Carabaña, Jaoad Hssini, Víctor Da Costa, Toni Baños, Jordi Torrents o Roger Sans, a banda dels sub 23 que també competiran per ambdós títols, com Ismail Atriki, Marc Fernàndez, Roger Súria o Eric Lore.

Pel que fa a la categoria femenina, també trobem noms molt destacats. D’entrada, un dels noms que sobresurt és el de l’atleta olímpica Marta Galimany. L’atleta de Valls lluitarà amb atletes com Mireia Guarner, campiona català de mitja marató, Laura Rodríguez, campiona catalana de 5 K, Marina Guerrero, Rebeca Suàrez, Laia Casajoana o Núria Tilló, per buscar un lloc al podi. A tots aquests noms els hi sumem els sub 23, que pugen amb força, com ara les internacionals Blanca Batlle, Àmbar Tomàs o Ruth Martí i les atletes de L’Hospitalet Atletisme Aida i Andrea Alemany i Laura Torres.

Ruth Martí – Foto Avancam

En categories inferiors també sobresurten noms que han destacat al GP o als campionats catalans. Al nivell femení sub 20, Marwa El Khouya, Nuría Escudero i Yousra Laghmich, Júlia Munté i Júlia Lahosa, seran algunes de les destacades, mentre que en nois, Oriol Jové, Aniol Clavell, Biel Morancho o Gonçalo José Sousa seran els candidats a la victòria.

A la prova sub 18 també trobem noms que han destacat, en cros i ruta, en els darrers mesos. En nois, la millor marca espanyola del curs passat en 5 K, Albert Alsina, acompanyat de Albert Bartolí, Adrià Boyano, Amin Ezzitouni, Karim Fartaz, Max Ordoyo i el gran favorit juntament a Alsina, Pere Mas, que ve de guanyar el cros d’Elgoibar. A la prova femenina, diverses candidates, com Emma Taggi i Marta Gutiérrez, del FACVAC Valls, Amira Benmerzouk, del CA Vila-seca, Carla Ferrara i Estel Jordan, de l’Aldahra Lleida i Coralí Jou, del CN Olot.

Albert Alsina

A la prova sub 16, a nivell femení veiem la presència de Maia Parés, que debuta a la categoria, amb Rabab Ouzemmou, guanyadora d’Elgoibar, Arhane Garuz, Anna Mas i Maia Salomon com a principals corredores. A la categoria masculina, Guillem Cuartero i Gonzalo Turmo, que debuta amb el FC Barcelona, juntament amb Màxim València, medallista a Elgoibar, seran els màxims favorits.

Des de la FCA farem un extens seguiment de tot el que passi a Mataró durant el Campionat de Catalunya. A més, pels qui no el pugueu seguir en directe, tindrem un canal d’streaming per fer el seguiment en directe a través del nostre youtube. Durant el Campionat es guardarà un minut de silenci en memòria de Carme Valero.

· Reglament   · Atletes inscrits

· Streaming