Meritxell Soler i Mourad Mounim triomfen a Mollerussa

187

Segon any consecutiu que el Campionat de Catalunya de mitja marató s’atura a Mollerussa, i segon curs amb èxit de participació i organització per part de l’AA Xafatolls conjuntament amb l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell. A banda de l’èxit participatiu, uns 600 corredors i corredores i diversos federats i federades d’alt nivell, cal destacar el bon ambient que es van viure als carrers del municipi urgellenc, gràcies a la bona feina del club, un dels referents a la província de Lleida.

En clau de resultats, a la prova femenina, vam gaudir de la presència d’una atleta olímpica. Meritxell Soler, de Sant Joan de Vilatorrada, apareixia a les quinieles com la gran favorita a endur-se la seva segona medalla d’or de mitja marató catalana, i no va decebre, de fet, es va endur a casa també el rècord del circuit.

Podi femení absolut – Foto FCA

La bagenca va dominar de principi a fi i amb una marca d’1:14.21 establia un nou rècord de la prova. Soler va anar ben agrupada amb uns atletes que la van ajudar a aconseguir aquesta nova fita. En segona posició, una altra clàssica de les proves de ruta, la campiona de l’any anterior, Mireia Guarner, companya de club de Soler. L’ebrenca va repetir podi, aquest cop amb la plata, i una marca d’1:17:19. Finalment, Bea Caspar, de L’Hospitalet Atletisme, pujava al podi amb el bronze i un temps d’1:18:01.

Pel que fa a la prova masculina, Mourad Mounim es convertia per primer cop en campió de Catalunya de mitja marató. Mounim, un altre dels clàssics del fons català, aconseguia inscriure amb lletres d’or el seu nom, després de moltes temporades alternant pista i ruta, i trencant la resistència del segon classificat, el local Ricard Pastó, que segueix acumulant èxits i sumava una nova medalla.

Mounim aconseguia l’or amb un temps d’1:08:12, seguit de Pastó, que ja havia estat campió català de la prova, i que en categoria màster segueix donant guerra. L’atleta de l’AA Xafatolls el va seguir de ben a prop, tancant la prova amb 1:08:20. En tercera posició, un altre atleta màster, Dani Baraldés, del CA Igualada, aconseguint el bronze amb 1:10:36.

Podi màster M50 – Foto FCA

Els sis atletes més destacats van omplir el podi absolut, però a més, es van decidir també els podis màster. D’entrada, a M35, després de Pastó, Gonçal Jasanada sumava la plata i Gerard Molist, el bronze. A M40, seguint a Dani Baraldés, Javier Jaimes amb la plata i Alberto Vieira amb el bronze. A M45, Josep Gardeñés amb l’or i Alejandro Giral amb la plata. A M50, Ángel Martínez aconseguia la victòria, amb Gerard Olivares amb la plata i Joan Piqué amb el bronze. A M55, or per Enric Sabaté i plata per José Reina. A M60, Juan Carlos Chamorro va sumar l’or, Gabriel Acosta la plata i Jordi Molins el bronze. A M65, Ángel Rubio aconseguia l’or, Joaquín Parejo la plata, i Joan Baye el bronze. Vicenç Solé seria el campió M70 i Domingo Ortega l’M75.

Podi màster F40 – Foto FCA

A la categoria femenina, la local Joana Tomé va ser campiona F35, Vanessa Olmos va ser la campiona F40, seguida de Natàlia Ramon amb la plata i Mirla Salinas amb el bronze. Gala Gómez va ser la campiona F45 i Carmen Delgado al subcampiona, mentre que Valerie Iglesias va ser la campionat F55.