Olesa de Montserrat inaugura la temporada de trail

874

Durant els propers cinc mesos, el trail agafa el protagonisme que deixa el cros, al qual li queden molt poques proves a nivell internacional. Les curses de muntanya dins de les federacions d’atletisme agafen preponderància, i fins al junt viurem, entre d’altres, el Campionat català de trail, les Trail Running Series, la Copa Promoció, el Campionat d’Espanya de trail running per federacions, el Campionat d’Espanya de trail vertical i de curses de muntanya, el campionat d’Europa màster off-road, el Campionat de Catalunya de trail vertical i el campionat d’Europa Off-Road.

Presentació de la Oli Trail Montserrat

Durant la tardor encara viurem alguna prova més, com els campionats d’Ultratrail, però la temporada condensada és ara i durant cinc mesos viurem el bo i millor de la disciplina. Per començar, aquest dissabte viurem el Campionat de Catalunya de promoció, en el marc d’una nova edició de la Oli Trail Montserrat, la prova organitzada pel CA Olesa i que es disputa diumenge, sent també la primera jornada de les Trail Running Series. Serà doncs, tot un cap de setmana d’emocions al municipi del Baix Llobregat.

El campionat català començarà a les 10.30 h i s’allargarà fins a la 13.15 h, moment de la darrera cursa del campionat, sub 10. Es començarà amb la prova sub 20. Després del sub 10, i fins a les 14 h, es disputarà la prova sub 8 i sub 6, pròpia només de l’Oli Trail Promoció. La sortida es donarà des de les pistes d’atletisme d’Olesa de Montserrat, i tindrà un recorregut ampli per la zona del Serrat. El circuit més llarg, que faran els sub 20, serà de 2.800 m i 115 metres amb un desnivell de 117 m i el punt més alt a 174 metres. Recordem que aquesta edició serà la que tindrà un major nombre de participants de la història del trail running dins la FCA.

Un dels moments de la Copa Promoció del curs passat. Foto FCA

Les sortides seran mixtes, d’aquesta forma, a les 10.30 h sortiran els i les sub 20 i les i els sub 18, a les 11.30 h els i les sub 16, a les 12.15 h els i les sub 14, a les 12.50 h els i les sub 12 i a la 13.15 h els i les sub 10, totes aquestes categories formant part del Campionat de Catalunya de promoció. S’entregaran medalles als tres i a les tres primeres classificades de cada categoria i la copa als clubs guanyadors de cada categoria.

Pel que fa als inscrits, anem a fer un repàs a les categories sub 20, sub 18 i sub 16. A la màxima categoria trobem, en categoria masculina, atletes com Adrian Macías, de L’Hospitalet Atletisme, que ve de guanyar medalla al Campionat d’Espanya de cros amb Catalunya, a l’atleta de l’UA Terrassa Pere Menéndez, a l’atleta del JA Berga Raúl Arpal, als del CE Penedès Joan Frago i Àlex Gálvez i a cinc atletes del CA Canovelles, Lluc Casal, Pau Moreno, Iker Prados, Iker Gonzàlez i Martí Ruíz.

Recordem que es donaran dues places pel Campionat d’Espanya de trail running. Pel que fa a la categoria femenina, paper destacat per les tres atletes del CA Canovelles, Yousra Laghmich, Núria Escudero i Ivana Rubio. Pel que fa a la categoria sub 18 femenina, el JA Berga presenta un equip amb sis atletes, amb Aina Civil entre elles. Claudia Llesuy, del CE Penedès, també serà un dels noms destacats, juntament amb Carla Yanguas, del CA Canovelles, i a les tres atletes del CA Pobla de Segur.

A la categoria sub 18 masculina, destaquem a Albert Bartolí, que ve de penjar-se l’or amb Catalunya al cros d’Espanya, als tres atletes del JA Berga, Roc Bartoló, Jan Puigvert i Biel Vázquez i els tres atletes del CA Vic.

A la prova sub 16 masculina, el campió català de cros, Marc Benavent, del CA Ascó, figura entre un dels destacats, apuntant també la presència de tres atletes del CA Pobla de Segur i tres de l’UA Montsia, de cara al podi del campionat de clubs. Pel que fa a la femenina, un nom destaca per sobre de tots, el de Rabab Ouzemmou, medallista individual al Campionat d’Espanya de cros la setmana vinent, i dominadora del cros i el trail català de la seva categoria. L’acompanyarà la seva companya al CAPS, Mar Whoolley, a més de tres atletes del JA Berga.

Cal destacar la presència d’un nou club afiliat a la FCA, el Yetis Collserola Trail Team, que s’estrena en una competició federada amb una trentena d’atletes. 

Un moment de la Oli Trail d’anys enrere. Foto organització

D’altra banda, diumenge, es disputarà una nova edició de la Oli Trail Montserrat. La prova, una clàssica del trail running a la comarca, arriba amb un bon nivell de participació d’atletes, cal recordar que serà la primera jornada de les Trail Running Series (TRS) de la FCA. La prova es divideix entre la cursa d’11 K, anomenada “adventurers”, i la prova reina, de 19 K, “experts”, on tindrem la presència de diversos i diverses atletes de pes.

L’organització ha confirmat la participació d’Ahlam Elkakdi, Blanca Batlle o Judit Pascual com a caps de cartell, mentre que Toni Banyos, Marc Marmol o Luís Miguel Rosario seran alguns dels destacats a la cursa masculina. A les 9.45 h de diumenge es donarà el tret de sortida a les dues curses.

· Web Cursa   · Reglament   · Atletes inscrits