Quatre permanències i dos descensos catalans de DH

646

Sòria i Barcelona van ser els epicentres de la permanència dels equips catalans a Divisió d’Honor Liga Joma i Iberdrola. L’Hospitalet Altetisme masculí i femení, Agrupació Atlètica Catalunya masculí i femení, CA Manresa femení i Cornellà Atlètic masculí es jugaven les garrofes en una tarda d’infart. Al final, quatre èxits i dues decepcions pels equips de Catalunya.

Comencem pels èxits. Cornellà Atlètic masculí i Agrupació Atlètica Catalunya femení van guanyar la final de permanència i tots dos equips van demostrar estar un esglaó per sobre de la resta. Amb força i demostració de talent, cornellanencs i barcelonines van anar per la via ràpida. D’altra banda, L’Hospitalet Atletisme masculí i femení també van tancar la jornada amb la salvació, les noies segones i els nois cinquens.

Paul McGrath a la pista després del rècord d’Espanya absolut. Foto FCA

El Cornellà Atlètic va sumar 100.5 punts i va superar l’Albacete sent l’equip guanyador. Les victòries de Bernat Canet als 100 mll amb 10.50, Marc Gale als 110 tanques amb 13.83, Ramon Adalia al triple amb 15.73, del 4×100 m amb 40.73 i de Paul McGrath als 5.000 marxa amb 18:22:02 van ser decisius per aconseguir la victòria. A més, McGrath va tenir doble alegria, amb la millor marca espanyola de tots els temps i rècord de Catalunya absolut. També bones posicions d’Aleix Camats al disc, Dani Álvarez al 3.000 m i Pol Ferrer a la llargada, segons classificats.

D’altra banda, a Sòria, victòria de l’Agrupació Atlètica Catalunya a la final de permanència. L’equip barceloní va assolir una magnífica classificació enduent-se la victòria sumant 105 punts. Això els hi va certificar la salvació. Amb un grup que ja ha demostrar estar molt conjuntat, les barcelonines van sumar les victòries de Lidia Abad als 400 tanques amb 59.48, Andreea Florina Sabou, amb una excel·lent marca personal a la llargada de 6.35 m, Judit Prats al pes amb 14.27 m, Andrea Alarcón al disc amb 50.46 m i Gema Martí al martell amb 63.45 m. A més, segons llocs de Katia Coquis a la javelina i Maria Covarrubias als 100 tanques.

L’equip femení de L’Hospitalet Atletisme després de la salvació. Foto club

L’Hospitalet Atletisme també va assolir una magnífica classificació. Els nois van aconseguir la permanència a Barcelona, mentre que les noies ho van aconseguir a Sòria. L’equip hospitalenc femení va acabar en segona posició a la final de permanència, fet que li va servir per mantenir la categoria una temporada més. Això va ser gràcies, en part, a les victòries d’Ericka Maseras als 100 mll amb 11.88 i de Laia Casajoana als 1.500 m amb 4:39:89, i als segons llocs de Claudia Camacho als 200 mll amb 24.63, Irene Rubio als 800 m amb 2:09:57, Marta Méndez a la perxa amb 3.66 m i Laurine Elisa Marimón al triple amb 12.24 m. Al final, 102 punts i segones classificades.

D’altra banda, a Barcelona, l’equip masculí també certificava la permanència, amb molt més patiment però aconseguint en els relleus els punts necessaris. L’equip va quedar 5è amb 88 punts, i d’aquesta forma, superava als seus rivals directes. Aquesta fita es va aconseguir, en part, gràcies als segons llocs de Gerard Riera als 800 m amb 1:50:53, de Joan Moreno als 400 tanques amb 51.47 i del 4×400 m amb 3:11:60.

No obstant, no tot van ser bones notícies. També a Barcelona, l’Agrupació Atlètica Catalunya masculí certificava el seu descens de categoria, després d’acabar en sisena posició amb 86 punts, però quedant per darrere el Tenerife Caja Canarias, que tenia més punts que ells de les anteriors jornades, van ser els canaris qui es van salvar. L’equip barceloní va aconseguir el segon lloc de Sebastià Pons als 200 mll amb 21.32, d’Aniol Borràs als 3.000 m amb 8:31:55, Àngel Torrero a l’alçada amb 2.04 m, de Marc Sala al triple amb 15.04 m i de Christian Ravar al martell amb 63.31 m.

Laura Bou amb el premi a millor atleta de la final. Foto club

A Sòria, també mala notícia pel CA Manresa, que va acabar la jornada en setena posició i va certificar el descens de categoria amb 79 punts. L’equip del Bages portava anys a la final del títol i aquest any era el primer cop que participaven a la final de permanència, sense poder aguantar la categoria. No obstant, l’equip manresà va aconseguir les victòries de Laura Bou als 400 mll amb una gran marca de 53.29, de Lerato Pagès als 100 tanques amb 13.62, Ona Bonet a l’alçada amb 1.83 m, i els segons llocs de Griselda Serret als 5.000 marxa i de Marina Guerrero als 3.000 obstacles.

L’any vinent, doncs, el Cornellà Atlètic i L’Hospitalet Atletisme tindran els dos equips a la Divisió d’Honor de l’atletisme estatal, sumat a l’Agrupació Atlètica Catalunya femenina, seran els cinc equips de Catalunya a DH.