Raquel Gonzàlez i Pol Retamal, millors atletes de Catalunya

812

La Federació Catalana d’Atletisme ha organitzat la Festa de l’Atletisme Català al Consell català de l’esport, amb tots els guanyadors i les guanyadores de les diferents categories premiades. Amb la sala gran plena de gom a gom, es van guardonar als millors atletes de cada categoria de l’any 2022, als jutges i jutgesses, als millors clubs i als rècords absoluts del passat curs i de la pista coberta 2023.

La gala va començar amb l’actuació del saxofonista Arnald Pedrós, que va amenitzar la vetllada amb diverses actuacions a bon ritme, que van connectar als i a les assistents des d’un bon inici. La cerimònia va estar conduïda per Robert Díez i Cora Salas. Prèviament, es va retre un homenatge a les persones difuntes del darrer període. A més a més, la presidenta Mercè Rosich va fer un parlament per felicitats a tots i totes les guanyadores, parlant de la bona salut de la que gaudeix actualment l’atletisme català.

CA Canaletes

Tot seguit va ser el moment dels premis als millors clubs dels campionats individuals del curs passat i la pista coberta 2023. Pel que fa al sub 12 masculí, Pratenc AA i CA Granollers van ser els guanyadors, sent Avinent Manresa i Cornellà Atlètic els guanyadors en categoria femenina. En sub 14, AA Figueres i CA Canaletes en masculí i UA Barberà i Terres de Ponent en masculí van ser els guanyadors. A categoria sub 16, Lleida UA i CA Tarragona en masculí i CA Vic i AA Catalunya en femení.

La categoria sub 18 va ser per FC Barcelona i Avinent Manresa en masculí i Lleida UA i AA Catalunya en femení. La categoria sub 20 per CA Igualada i Cornellà Atlètic a la part masculina i Lleida i el mateix Cornellà a la femenina. A la sub 23, AA Catalunya a la categoria masculina Aire Lliure i PC i Cornellà i L’Hospitalet Atletisme a la femenina. Finalment, AA Catalunya i Barça van rebre el premi als millors absoluts masculins i Avinent Manresa els dos als equips femenins.

Jordi Reinoso i Rafael Raga

Posteriorment va ser el torn pels reconeixements especials. D’una banda va rebre un premi Mutuacat, pel seu servei a la FCA. A més a més es va retre homenatge a sis jutges i jutgesses. Rosa Maria Masachs i Rafael López amb premis especials, Jordi Reinoso pels 50 anys de servei i Sònia Matas, Sadurní Romero i Josep Vidal, pels 25, amb la insígnia d’argent.

També va rebre una insígnia d’or en Jordi Estruch, gerent i cap de l’Àrea Tècnica de la FCA, per la seva llarga trajectòria al servei de l’atletisme català”

4×400 Avinent Manresa

Tot seguit van arribar els premis pels rècords absoluts aconseguits al 2022 i 2023. Atletes com Pol Retamal al 200 mll, Aleix Porras als 400 mt, Marcos Ruíz al triple salt, Manel Deli als 100 K, Sara Gallego als 400 tanques, Berta Segura als 400 mll, Laura Redondo al martell, Marta Galimany a la marató, Meritxell Soler a la mitja i el relleu de L’Hospitalet Atletisme al 4×400 m van rebre els trofeus del curs passat.

Esther Guerrero i Mercè Rosich

D’altra banda, atletes com Adrià Alfonso als 200 mll, Esther Guerrero als 1.500 m i a la milla i el 4×400 m de l’Avinent Manresa van rebre el de pista coberta 2023. A més a més, Jaël Bestué i Xènia Benach van rebre premis per batre rècords al 2022 i al 2023 en les proves de 60 mll, 100 mll i 200 mll i als 60 mt i 100 mt, a més a més de L’Hospitalet Atletisme en el seu relleu 4×400 m.

Rècords

Finalment, es va arribar als premis grans de la nit. Es van repartir els guardons als millors atletes del curs en les diferents categories. La llista era llarga i tots ells i elles van recollir somrients el premi que els condecora per la gran temporada 2022. A la categoria màster, Josep Maria Sanza i Lluïsa Casanovas van pujar a recollir el guardó, mentre que a la categoria sub 14 van ser Héctor Robledo, Jana Queralt i Esperanza Ebube de forma ex aequo.

Óscar Martínez

A la categoria sub 16 van pujar Ivan Garcia i Érika Sellart, a la sub 18 Sofia Santacreu i David Pérez, a la sub 20 Óscar Martínez i Berta Segura i a la sub 23 Sara Gallego i Bernat Canet. Finalment, els millors atletes del curs van pujar a l’escenari a rebre el premi. Pol Retamal per la seva excel·lent campanya a la prova dels 200 mll i Raquel Gonzàlez per haver acabat subcampiona d’Europa i 5a del món a les proves de marxa.

Amb les fotos de grups tan a dins com a fora de la sala es va donar per acabada la festa, amb un petit aperitiu a la sortida. Tots i totes van mostrar la seva satisfacció després d’haver viscut una vetllada de molta germanor i on l’atletisme català va mostrar múscul amb gairebé 50 rècords batuts durant 2022 i la pista coberta de 2023.

· Premiacions   · Fotografies (Xavier Ballart)