ROMÀ CUYÀS, CREU DE SANT JORDI 2017

4970
Romà Cuyàs, Creu de Sant Jordi 2017

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha distingit amb la Creu de Sant Jordi 2017 a Romà Cuyàs i Sol. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.
Romà Cuyàs, atleta en la seva joventut, dirigent esportiu i promotor cultural, rep aquesta distinció pel seu paper rellevant en els àmbits de la cultura i l’esport, havent-se distingit com a editor i com a dirigent federatiu.
Amb una llarga trajectòria en l’àmbit de l’esport, Cuyàs fou atleta del Club Natació Barcelona, Secretari d’Estat per a l’Esport del Govern espanyol i President del Consejo Superior de Deportes. També va presidir el Comitè Olímpic Espanyol del 1983 al 1984, del qual és membre d’honor vitalici des del 1984. Fou Comissari del Projecte Olímpic Barcelona 92, membre del Comitè Executiu del COOB 92 i president de la Federació Catalana d’Atletisme del 2000 fins el 2012.
La Federació Catalana es congratula d’aquesta distinció i el vol felicitar molt calorosament per aquest guardó.