Serrahima acull el campionat català de proves combinades

1030

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de proves combinades sub 18 a absolut, a l’estadi Serrahima de Barcelona. És una de les cites esperades de l’any pel que fa a campionats catalans, en una disciplina que no para de créixer els darrers anys i que, precisament, Catalunya té l’honor de ser la vigent campiona per federacions, aconseguit ara fa dues setmanes.

I és que les proves combinades estan en un alt nivell a l’actualitat i passen per ser una de les disciplines més emocionants de l’atletisme, atenent a la durada dels seus campionats i a l’esforç que significa pels atletes poder acabar totes les proves. És per això que durant el cap de setmana, a l’estadi Serrahima, viurem una jornada apassionant, amb l’afegit de viure fins a quatre categories diferents.

Comencem a nivell absolut. Els i les atletes sènior i sub 23 tenen l’opció de coronar-se com a campions i campiones de Catalunya. Pel que fa a la prova masculina, sis atletes entren a la cursa per buscar l’esglaó més alt del podi. Per començar, dos sèniors, com Jesús Castillo i Pol Vila. L’atleta del Cornellà Atlètic és un dels referents de l’atletisme català en aquesta disciplina i ja sap el que és guanyar en diferents ocasions aquest títol, a banda de ser medallista estatal.

Castillo arriba amb ganes de tornar a aconseguir aquest premi. Després d’alguns alts-i-baixos, sembla clar que arriba a la prova d’aquest cap de setmana per buscar la medalla d’or. Al seu costat tindrà a l’atleta Pol Vila, del FC Barcelona. Vila també ha obtingut grans resultats quan ha participat al campionat català, i arriba amb l’objectiu de lluitar amb Castillo per obtenir la victòria final.

Dels atletes sub 23 destaca, per sobre de la resta, Gerard Merino. L’atleta del Cornellà Atlètic també buscarà la victòria, a nivell absolut i sub 23, amb ganes de millorar el resultat de l’any passat, quart absolut i plata sub 23. Merino és capdavanter, i al seu costat tindrà atletes com Yago Lozano, de l’UA Terrassa, Aketza León, de l’UA Barberà i Abel Chiquero, del Barcelona Atletisme.

A nivell femení, descobrim més representació a la prova absoluta, sub 23 i sub 20. Fins a un màxim de 19 atletes participaran al Campionat, amb diferents opcions de victòria. Per sobre de totes destaquen dos noms, Irene Clemente i Ivet Rovira. Ambdues atletes venen de guanyar l’or a Múrcia al Campionat català de proves combinades, i seran les caps de cartell. Clemente també va guanyar el campionat català PC, mentre que Rovira va acabar en segon lloc. També participa l’atleta que va acabar en tercer lloc a Sabadell, Carola Blanco, de L’Hospitalet Atletisme, en aquest cas formant part de la categoria sub 20.

D’entre les atletes sèniors, trobem la presència de d’Elia Rovira i Alba Martínez. La primera mirarà de tornar a tenir una bona competició a les combinades, havent guanyat medalles absolutes no fa pas tants anys. L’atleta del GEiEG serà una de les destacades, juntament amb Alba Martínez. L’atleta del CA Sant Just, amb experiència en proves individuals a l’alçada, als 400 tanques i 400 mll, també ha participat diverses vegades als campionats de proves combinades, pista coberta i aire lliure, i ara mirarà de pujar al podi absolut, en el seu primer any sènior.

Amb Rovira i Martínez, també participen altres atletes amb experiència, com les atletes del GEiEG Lola Cofán i Helena Rios i la del CA Laietània Andrea Martínez. A la categoria sub 23 trobem a Ona Martínez i Laia Passolas, mentre que a la sub 20 destaca, a banda de Carola Blanco, Anna Tuñón. L’atleta del Cornellà Atlètic també sap que és tenir un bon resultat, no només a la seva categoria, també a nivell absolut.

Això pel que fa als concursos absoluts. A nivell masculí, la prova sub 20 tindrà a tres atletes, d’entre els que destaca Jordi Sànchez. L’atleta de L’Hospitalet Atletisme, el subcampió PC, que compartirà concurs amb Jan Sadurní i Marc Meya. A la prova sub 18, fins a onze atletes lluitaran pel podi. En destaca Guillem Font, l’atleta del Cornellà Atlètic. Font ve de participar també al Campionat d’Espanya per federacions i de guanyar amb Catalunya l’or. Tindrà com a rivals a Nil Sharma, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, a Lluc Subirós, del CA Tarragona i el seu company Guillem Giménez, entre d’altres.

A la prova sub 18 femenina destaca, per sobre de tot, el duel entre Laia Alonso, de L’Hospitalet Atletisme, i Zuzanna Bednarek, del Cornellà Atlètic. Bednarek va ser l’atleta que va viatjar amb Catalunya a Múrcia, però ho va fer amb un estret marge amb Alonso, pel que aquest duel serà un dels més destacats del cap de setmana. Amb nou atletes classificades directament, caldrà estar pendent també d’altres noms com Gisel·la Gallach, Martina Ríos i Helena Cobo.

La competició començarà el dissabte a partir de les 14.50 h i s’allargarà aquell mateix dia fins a les 20.30 h. Diumenge, durant tot el dia, tindrem activitat a Serrahima, amb la resolució de totes les proves. Des de la FCA farem una àmplia cobertura de tot el que passi durant el campionat català de proves combinades.

· Reglament   · Atletes admesos