Sant Julià de Cerdanyola acull el Campionat de trail

926

La Federació Catalana Atletisme organitza aquest diumenge el Campionat de Catalunya de trail, en el marc del Trail Cerdanyola organitzat pel JAB, Joves Atletes de Berga. La cita reunirà a molts i moltes de les atletes amb més nivell en el panorama català, i cal destacar que el campionat servirà també per escollir els i les atletes que representaran Catalunya durant el proper Campionat d’Espanya de trail per Federacions Autonòmiques, el proper 7 de maig a Navarra.

El campionat començarà a les 9 h, amb la sortida dels i les atletes que participin en categoria absoluta, més la sortida de tots aquells i aquelles que participin a la cursa OPEN. Hauran de recórrer un circuit de 25 K. D’altra bada, a les 9.30 h, es donarà la sortida dels i les atletes en categoria sub 23 + els i les qui participin a la cursa OPEN de la categoria, que recorreran 13 K.

El recorregut de 25 K sortirà del poble de Sant Julià de Cerdanyola i recorrerà un circuit de 1.303 metres de desnivell, tenim en 1.725 metres l’alçada màxima, i passant per llocs com la Collada de Sant Miquel o el mirador Roc de la Lluna, i també les fonts Cap de Grau i del Prat Gespador. A més a més, es passarà a toca de cims com el de l’Artigassa o el Faig Reposador.

Pel que fa a la categoria masculina absoluta, destaquen diversos noms dels apuntats. Amb més d’una cinquantena d’atletes, els candidats a obtenir les primeres places seran, d’una banda, Miquel Corbera, gran dominador del trail català, campió de l’edició anterior i campió d’Espanya en pujada vertical. De l’altra, Eduard Hernàndez, subcampió català i bronze d’Espanya a la Pujada Vertical.

A més a més, cal destacar els noms dels locals Toni Baños, Roger Comellas i Xavi Tomasa i d’altres atletes com Víctor del Águila, Albert Pujol o Arnau Aranda.

A la categoria femenina també destaquen diversos noms. D’una banda, Núria Gil, campiona de Catalunya, d’Espanya i també medallista europea. A més a més tindrem la presència de Sheila Avilés, la campiona del món d’Sky running. Elles dues, juntament amb Gisela Carrión, Mireia Pons o Ahlam Elkakdi seran candidates a optar a les primeres posicions.

A l’apartat local cal destacar la presència de Núria Artells. Jéssica Codina, Esther Gil i Marta Romero. Més d’una trentena d’atletes estaran presents en aquesta cursa.

Finalment, cal destacar els i les presents a la cursa sub 23. Laia Montoya a la cursa femenina i Arnau Montaner i Oriol Gibert a la masculina seran els i les caps de cartell, sense deixar enrere atletes com Maria Carner, Aroa Berenguer i atletes locals com Sara Roca i Jan Ballbé.

A més a més, com a detall final, cal destacar que el Campionat de Catalunya de trail es podrà seguir en directe a través d’un streaming, que segons destaca el JAB, tindrà vuit càmeres fixes, drons i una càmera runners per poder seguir-ho tot i no perdre detall. Si no es pot seguir per streaming, TV Berguedà i La Xarxa també retransmetran el mateix streaming per televisió convencional. D’altra banda, també es farà seguiment i difusió des d’un bon inici a les xarxes socials de la Federació Catalana Atletisme.

· Reglament   · Atletes inscrits   *Streaming*