Espectacular míting internacional de Catalunya a Sabadell

1129

El Míting Internacional Catalunya 2024 ja és història. La 9a edició es va disputar a la Pista Coberta de Sabadell, un racó màgic, on aquest curs estem gaudint de magnífic atletisme. I la reunió d’atletes no va ser una excepció. Més de 1.700 espectadors van gaudir a les grades de 270 atletes de 42 països diferents, agraïts per poder haver viscut un espectacle d’aquest tipus.

D’entrada, cal destacar quatre rècords del Míting. D’una banda, la francesa Amandine Bossier, que amb els seus 52.37 va aconseguir superar una marca datada de 2020. Les millors catalanes a la prova van ser Berta Segura amb 54.37 i Laura Bou, amb 54.90. El segon RMITING va ser de l’atleta de 60 tanques txeca Tereza Elena Sinova, amb un marca de 8.12, la mateixa que l’eslovena Mika Glojnaric, que es va solucionar a les mil·lèsimes. Aquí, Paula Blanquer marca de l’any estatal i la catalana Xènia Benach va acabar amb 8.19.

L’ambient del públic a Sabadell. Foto FCA

El tercer RMITING va ser la llançadora de pes britànica Amela Campbell. L’atleta va acabar amb una marca de 18.03, i va establir la primera marca femenina de pes en un Míting Internacional Catalunya PC. L’olesana Daniela Fernàndez va acabar amb marca de 12.59 m.

El darrer rècord del Míting se’l va endur l’atleta del Marroc Abdelati El Guesse. L’africà va dominar de principi a fi i va superar amb 1:45:95 a rivals com Isaac Nader, segon amb 1:46:69 i Mariano Garcia, que havia guanyat l’any anterior, ara tercer amb 1:46:73. Elvin Josué Canales va ser el millor català amb un temps d’1:48:36.

Marta Mitjans amb el rècord de Catalunya sub 20. Foto de Raúl Gracia

També vam viure dos rècords de Catalunya sub 20. D’una banda, de Marta Mitjans, a la primera prova del míting. Mitjans va acabar els 800 m amb un temps de 2:07:39, sent també la millor atleta catalana. A la sèrie A, la portuguesa Salomé Afonso va dominar la prova “Top4running” amb una marca de 2:03:25, seguida de Lorea Ibarzábal, gairebé entrant al mateix moment amb 2:03:26 i de Lorena Martín, amb 2:03:45.

L’altra rècord de Catalunya sub 20 va ser d’en Pol Elvira. L’atleta de Viladecans va aconseguir la marca als 60 mll de 6.73, a tocar també del rècord d’Espanya sub 20. La final dels 60 mll va ser molt igualada. L’atleta del Cornellà Atlètic, Bernat Canet, va aconseguir la victòria amb 6.72, seguit de Dimitrios Chrysafis amb la mateixa marca i vençut per mil·lèsimes, i del mateix Elvira. Sergio López també va acabar amb 6.73.

A partir d’aquí, molta emoció en totes les proves. Com en els 60 mll femenins, on Jaël Bestué va ser capaç de dominar les seves rivals. La santcugatenca va obtenir la victòria amb una marca de 7.33, seguida de la irlandesa Sarah Leahy amb 7.41 i de la grega Poliniki Emmanoullidou amb 7.45. La campiona catalana, Ericka Maseras, va acabar les semifinals amb 7.56.

El podi dels 1.500 m amb la secretaria general de l’esport, Anna Caula. Foto FCA

En els 1.500 m vam viure un dels moments del míting. Mohamed Attaoui, expert en 800 m, va decidir córrer la distància superior per buscar una bona marca, i no només ho va aconseguir, si no que a més va obtenir la victòria amb un temps de 3:38:82, després de superar l’etíop Melese Nberet en el darrer sprint. Javier Mirón amb 3:39:04 i Adrian Ben, amb 3:39:36, van ser els següents atletes. El millor català va ser Carlos Sáez amb 3:41:15.

Una altra victòria catalana va venir a la perxa masculina. Aleix Pi, que a més celebrava el seu aniversari, va obtenir la victòria amb una marca de 5.40 m. Pi va superar als seus rivals, el també català Dídac Salas, amb 5.25 m, Isidro Leyva, també amb 5.25 m i d’altres catalans com Martí Serra, Alex Teruel i Artur Coll, amb 5.10 m. La prova femenina la va dominar Naiara Pérez, amb una excel·lent marca de 4.11 m, seguida de la catalana Clara Fernàndez, amb 4.01 m.

Jaime Guerra en un dels moments de salt de llargada. Foto FCA

A la llargada, el cubà Lester Lescay va dominar el concurs. En una prova amb sis saltadors, l’alteta del Facsa Playas va guanyar amb 7.71 m i només dos salts vàlids. L’atleta de Sant Boi, Jaime Guerra, va quedar segon amb 7.65 m i només amb un salt vàlid. L’atleta del Cornellà Atlètic segueix endavant amb la seva preparació prèvia al Campionat d’Espanya. A la prova femenina, Larissa Iapichino va guanyar el Míting per segon curs consecutiu. La italiana es va imposar a Fatima Diame i Tessy Ebosele amb una marca de 6.62 m.

En els 1.500 m femenins, la banyolina Esther Guerrero va acabar en segon lloc. L’atleta del New Balance venia de ser rècord d’Espanya de 1.000 m i RCAM de 800 m al Campionat de Catalunya absolut, i aquí va córrer en la distància on buscarà la participació als JJOO. Guerrero va finalitzar amb 4:07:85, per darrere de la britànica Sarah McDonald, amb una marca de 4:07:65. Zoya Naumov va ser vuitena amb 2:17:21.

Larissa Iapichino al salt de llargada. Foto FCA

Les dues darreres proves a comentar van ser, d’una banda, els 60 mt masculins, amb victòria final del neerlandès Mark Heiden, amb una marca de 7.79. L’atleta va superar a Carlos Oses, amb 7.88 i Tom Wilcock amb 7.88. El millor català va ser Marc Gale, amb un temps de 8.24. Al pes, victòria de Carlos Tobalina amb 19.81 m, seguit del grec Odisseas Mouzenidis amb 18.96 m i el català Eloi Rovira amb 16.23 m.

Els voluntaris i equip organitzatiu del Míting. Foto FCA

El Míting va comptar amb més d’un centenar de voluntaris que van sortir entre els i les atletes de Catalunya que van decidir ajudar i els atletes de promoció de la Joventut Atlètica Sabadell. A la llotja presidencial, entre membres de la Junta de la Federació Catalana d’Atletisme encapçalada per la presidenta, Mercè Rosich, també es trobava Anna Caula, secretària general de l’esport, que va fer una valoració positiva de la cita. El Míting va ser organitzat per Robert Díez, amb l’ajuda des del departament de comunicació i protocol de la FCA de l’Êllâ Bestué, i va comptar amb la presència de dues televisions, TV3 i TVE, que van emetre en directe el Míting a través dels seus canals esportius, Teledeporte i Esport3. A més, una vintena de mitjans de comunicació van estar presents, amb una trentena de professionals gràfics i periodistes.

A més a més, cal fer esment dels patrocinadors, la presència vital de la Generalitat de Catalunya i de la Secretaria General d’Esports, també de Peix a casa i Top4running, juntament amb Mutuacat i Joma.

· Resultats   · Retransmissió RTVE Play

· Fotografies (FCA)