Un centenar d’atletes de Catalunya a Màlaga pel sub 18

393

Vora un centenar d’atletes de Catalunya viatgen a Màlaga per disputar el Campionat d’Espanya sub 18, una prova que arriba dues setmanes després de la plata de Catalunya al Federacions sub 18, i amb tots els noms destacats que vam veure a Palafrugell. Serà un bon moment, també, per mirar d’aconseguir les marques mínimes de cara a l’Europeu sub 18 d’Eslovàquia.

En doble jornada de dissabte i diumenge, els i les atletes sub 18 competiran a l’Estadi Ciudad de Málaga, que acollirà la prova per primera vegada. Amb inici a les 9.30 h i finalització a la 13.20 h, dissabte acollir alguna final matinera, mentre que de 18.10 h a 21.40 h viurem la segona jornada. Ja diumenge, de 9.30 h a 13.25 h viurem la tercera jornada i de 18 h a 21 h la darrera.

Anem a fer un ampli repàs dels i les atletes de Catalunya presents a Màlaga. Començant per la secció masculina. En velocitat, Jan López, subcampió d’Espanya en PC, competirà a la prova dels 200 mll. El campió català de 100 mll, Ian Martínez, arriba ben posicionat a la seva prova, mentre que Martí Pon i Alejandro Morante estaran al 400 mll.

Als 1.500 m, Karim Fartaz arriba amb la 4a millor marca, Albert Alsina i Max Ordoyo amb moltes opcions als 3.000 m, Mario Stefanov es candidat a revalidar títol a les tanques, en aquest cas als 110 tanques, mentre que Éric Álvarez arriba ben posicionat als 400 tanques. Bakr El Asri, Pere Mas i Pol Carrera tindran moltes opcions de podi als 2.000 obstacles.

Als salts, Alejandro Muñoz opta a podi a l’alçada, així com Adrian Riveiro o Lluc Subirós a la perxa, i l’Ivan Garcia a la llargada. Óscar Curto també tindrà opcions de sumar medalla estatal al triple salt. Als llançaments, Daniel Gonzalo arriba quart al disc, Arnau Martínez i Eric Recolons buscant millorar al martell, Marc Sanchis, Pep Vidal i Pau Crespo en bones posicions a la javelina, mentre que Guillem Font arriba quart al decatló. Finalment, als Eloi Antón i Oriol López buscaran lluitar pel podi als 5.000 marxa.

A les proves femenines, presència de les velocistes Ariadna Cabello i Marina Polo als 100 mll i Martina Hurtado i Daniela Moreno als 200 mll amb bones opcions de final. Als 800 m, Coralí Jou,que va guanyar el federacions, arriba com a segona millor marca, als 1.500 m, Emma Taggi arriba com la millor catalana classificada. Als 3.000 m, Carla Ferrara és la sisena millor de les classificades.

Als 100 tanques, Fiona Cavilli opta a medalla arribant amb la segona millor marca, amb Isabel Núñez, Mercè Junyent o Noa Miguel amb opcions de final. Als 400 tanques, l’andorrana Alba Viñals arriba amb la segona millor marca de les classificades, mentre que Estel Jordán i Emma Garcia miraran de lluitar-ho tot als 2.000 obstacles.

A l’alçada femenina, Zuzanna Bednarek està davant d’una gran oportunitat de poder optar a l’or, després de la seva victòria a PC i la seva gran marca d’1.83 m. Julia Vives i Mónica Malevich l’acompanyaran. A la perxa, un cas similar, amb Noa Martínez com la millor classificada, amb 3.90 m, mentre que a la llargada, la millor catalana inscrita és la campiona Lucia Molina. Al triple salt també veurem a Zuzanna Bednarek que buscarà lluitar per medalles, juntament a Aicha Koumi.

Als llançaments, Laia Ribera és la millor situada al pes, arribant cinquena i amb ganes de superar els 14 metres. Al disc, la campiona catalana, Martina Ferrando, serà l’única representant. Al martell, Aina Gost i Sofia Ros miraran de millorar les seves marques. Finalment, a la javelina, Erika Sellart arriba amb la segona millor marca i buscant l’opció de victòria.

Les darreres proves, als 5.000 marxa, Gina Torres arriba amb la segona millor marca, mentre que Miquelina Gorgals i Martina Casals competiran a l’heptatló.

· Web Campionat