Badia i Guarner dominen a Mollerussa

510

Mollerussa ha acollit una nova edició del Campionat de Catalunya de mitja marató, una edició especial, en el marc de la mitja marató de Mollerussa i els 5 K, amb la presència de diversos i diverses atletes destacats de la ruta de catalana. Dues noves medalles d’or a la capital del Pla d’Urgell, Xavi Badia a la categoria masculina i Mireia Guarner a la femenina.

Unes 700 persones en total han participat a la mitja marató, entre els i les quals teníem un centenar d’atletes que participaven al campionat de Catalunya. També s’han repartit les medalles en categoria màster. D’entre els atletes presents figuraven, a banda de Badia, Ricard Pastó, Carles Montllor o Pol Espinosa.

Podi masculí – Foto: FCA

Badia, que ja va guanyar el Campionat de Catalunya de 10 K el passat mes de maig, ha repetit com a guanyador de ruta, aconseguint la seva primera medalla d’or a la mitja marató catalana. L’atleta de l’AA Xafatolls ha dominat de principi a fi als seus companys de cursa, i ha arribat triomfador a meta amb una marca d’1:05:47.

El podi l’han completat Xavi Espinosa, del CN Banyoles, amb un temps d’1:07:02, i el company d’equip de Badia, Ricardo Pastó, amb 1:07:13. Pastó, precisament, ha estat el guanyador M35. El 4rt classificat ha estat Carles Montllor, expert en distàncies llargues, amb un temps d’1:07:30 i segon M35. El tercer de la categoria ha estat Xavier Rodríguez, amb 1:10:22.

Foto: AA Xafatolls

A la categoria femenina, la guanyadora ha estat Mireia Guarner. L’atleta del CA Manresa ha aconseguit la victòria, com va fer la seva companya Meritxell Soler la passada temporada, amb un temps final d’1:15:49. Guarner també ha dominat la cursa, controlant en tot moment amb els seus companys de grup, i ha estat a tocar del rècord de la mitja de Mollerussa.

La medalla de plata ha estat per la mollerussenca Núria Tilló, del CA Manresa. Tilló, que havia guanyat l’edició anterior de la mitja local, ha aconseguit la victòria amb un temps d’1:19:50. En tercer lloc ha acabat Elisabet Martín, del CA Granollers, amb 1:23:18, essent també la guanyadora F35.

Podi M35 – Foto: FCA

Altres categories destacades han estat Javier Martínez, guanyador M40 amb 1:13:28, Jordi Alsina, guanyador M45 amb 1:10:25 i 8è classificat general, el segon M45 ha estat Manel Deli, campió del món de 100 K, amb un temps d’1:14.21. Ángel Martínez ha estat el guanyador M50 amb un temps d’1:12:32 i Ferran de Torres el guanyador M55 amb 1:17:55.

A la categoria femenina, Elisabet Martín ha guanyat F35 i Joana Tomé la plata, Esther Cruz ha estat la guanyadora F40 i 4a general amb 1:23:37, amb Ester Navarro segon. A F45, victòria de Carmen Delgado amb 1:43:49 i segon lloc Berta Moreno amb 1:47:49. Yolanda Bergadà ha estat la guanyadora F50 i Dolors Ruiz la guanyadora F55.

Puigredon, Rosich i Solsona – Foto: FCA

A la cita han assistit la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i la direcció de l’AA Xafatolls, entre els quals, el seu president, Xavi Puigredon. La zona esportiva de la capital mollerussenca ha gaudit de molt bon ambient.

· Resultats