Centenars d’atletes participen en el clàssic cros de Gavà

369

El cros de Gavà és ja un clàssic dins del calendari FCA i entre els i les atletes del Baix Llobregat. El bosc de la Sentiu es va tornar a omplir de participants a la 23a edició, amb forta presència d’atletes en categories inferiors a sub 14. La més multitudinària va ser la cursa sub 12 masculina, amb 42 petits corredors.

Dins de les categories elit masculina i femenina, cal destacar la presència de Clàudia Gallego. L’atleta del FC Barcelona, abans del CE Universitari, va tornar a competir després d’un llarg temps aturada per lesió. Gallego, experta en proves de 800 m en pista, va aconseguir la victòria al cros de Gavà amb un temps de 30:21 en els 7.430 m de recorregut al llarg de la Sentiu. La segona classificada va ser Airina Guillem, de l’UA Terrassa amb 30:43 i Paula Fabregat, del CE Penedès, la tercera amb 30:51. A la classificació sènior, Núria Ibáñez va ser tercera amb 32:18.

A la prova elit masculina, l’atleta local Carlos Pérez va ser el més ràpid en completar els 7.430 m amb un temps de 26:37. El segon classificat va ser Jordi Fernàndez, del CE Penedès, amb un temps de 26:59, deixant en tercer lloc a Jesús Caparrós, de l’ATE. Roger Rodríguez va ser segon sènior amb 31:39.

També cal destacar altres proves, com la victòria de Maia Salomón a la categoria sub 16 amb 11:36 als 3.110 metres recorreguts, de Carlota Domingo al sub 18 amb 12:15 i de l’atleta Griselda Serret, experta en marxa, a la prova sub 20 amb 20:56 i 5.270 metres recorreguts. A les proves masculines, Héctor Saura va ser el guanyador sub 20 amb 19:17, Álvaro Gallardo el guanyador sub 18 amb 10:00 i Guillem Cuartero el guanyador sub 16 amb 9:53.

Uns 430 participants en total van competir a les 16 curses que es van desenvolupar durant tot el matí. La prova porta el segell del Club Atletisme Gavà, una de les entitats del Baix Llobregat que més proves organitza al llarg del curs, dins de totes les disciplines.