Bona actuació catalana al Mundial de cros d’Austràlia

470

Bathurst va acollir una nova edició del mundial de cros després de diversos anys sense viure-ho degut a la pandèmia. La RFEA va viatjar amb 22 atletes, dels i les quals cinc eren catalans i catalanes. A més a més competien en diverses categories i curses.

D’entrada, a la cursa absoluta masculina, Aaron Las Heras va firmar la millor actuació, amb un 22è lloc i un temps de 31:08. Las Heras va rebre totes les admiracions, també, des de la RFEA, com un dels atletes més destacats a Austràlia. A més a més, Abdessamad Oukhelfen va acabar en 42a posició amb un temps de 32:05. A nivell global, Las Heras i Oukhelfen van firmar un excel·lent 7è lloc amb els seus companys de selecció.

A la categoria absoluta femenina, Naima Aït Alibou va formar part de l’equip RFEA acabant en 9a posició. A nivell individual, Alibou va firmar una 45a posició amb temps de 37:17, tancant així una gran temporada de cros.

D’altra banda, destacar el paper de l’atleta ebrenc Adam Maijó. El de Batea va firmar una gran 11a posició en el relleu mixt acompanyat dels seus companys i companyes, tancant també una excel·lent temporada de cros, sobretot a la seva categoria, la sub 23.

Finalment, Aleix Vives va participar a la cursa sub 20 masculina. L’atleta del FACVAC va acabar en 43a posició amb un temps de 27:30, firmant a nivell global una gran 8a posició.

La temporada de cros arriba al final. A Catalunya es tancarà aquest proper cap de setmana amb el Cros de Sant Hilari, que tancarà el circuit gironí i serà també el Campionat de Catalunya Màster. A nivell estatal encara quedaran dues proves durant el mes de març.