Cap de setmana intens de cros a Catalunya

539

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest diumenge el Campionat de Catalunya de cros màster a Sabadell, en el marc del 61è cros de Sant Sebastià, que torna a disputar-se al municipi del Vallès Occidental. Uns 200 atletes federats competiran al Campionat màster, amb diferents curses que s’aniran disputant durant la matinada.

El Parc Catalunya de Sabadell serà la seu del cros de Sant Sebastià, que enguany torna i ho fa sent la seu d’un campionat de Catalunya. A les 8.45 h començaran les curses, amb la sortida OPEN. No obstant, la primera cursa del campionat català es disputarà a les 9.35 h, amb els 4.500 m de les categories M55 cap amunt.

Cros de Sant Sebastià – Foto: Ràdio Sabadell

Posteriorment, a les 10 h, es disputarà la cursa M45 i M50. A les 10.25 h viurem la cursa femenina màster, amb totes les categories. A les 10.50 h viurem la cursa M35 i M40 i les 11.45 h els relleus mixtes.

Pel que fa al cros de Sant Sebastià, a les 11.15 h viurem la cursa sènior femenina i a les 12.05 h viurem la cursa sènior masculina. A banda de les medalles individuals, també viurem el campionat de clubs màster i el de relleus mixtos, per tant, es repartiran premis de totes les classes.

Foto: FCA

La JA Sabadell és l’organitzadora del cros. El club sabadellenc ja ho té tot preparat per portar de nou l’espectacle d’aquesta disciplina al municipi. I, a més a més, el fet de ser un campionat de Catalunya li dona un plus més. Dels atletes destacats màster federats, destaquem, en categoria masculina, Marc Comeras o Juan Carlos Galán a M35, Félix Bataller o Carlos Cera a M40, Albert Caballero, Alfonso Guillén, Francisco Javier Munuera, Miguel Angel Balagué i Marc Tort a M45- 50 i Jose Antonio Ramírez, Jordi March, Robert Metcalf, Ricard Rof o Francisco Aragón de M55 cap amunt.

Pel que fa a la categoria femenina, cal destacar els noms de Núria Cascante i Susagna Rodríguez a F35, Vanesa Chiriveches i Marta Mesalles a F40, Sara Bertran i Encarna Núñez a F45, Marta Camps i Ana Esther Fidalgo a F50 i Nancy Nena Quispe a F55.

Des de la FCA farem difusió en directe des de Sabadell a les xarxes socials, amb tot el seguiment del Campionat català màster.

· Reglament   · Atletes inscrits

Cartell Cros Girona

Però no només tenim cros a Sabadell aquest cap de setmana. Girona celebra una cita clàssica les darreres temporades. El 25è cros Ciutat de Girona arriba dins del circuit gironí de cros, i amb l’objectiu d’assentar-se dins del calendari FCA i gironí com un dels essencials. L’objectiu serà fregar els 600 atletes com el curs anterior.

La prova es disputarà al circuit de les Ribes del Ter, a tocar del pavelló municipal de Fontajau, a tocar de l’espectacular escenari del parc de la Devesa. Pertany al Gran Premi comarcal de la selva i al circuit gironí de cros. A les 9.30 h començarà el cros amb la disputa sub 16, sub 18 i sub 20 masculí. A les 10 h arribarà la cursa sènior masculí i a les 10.40 h la sènior femenina. A les 12.50 h tancarà el cros amb la prova sub 14.

· Web Girona

Cros de Cambrils – Foto: CA Cambrils

Finalment, a Catalunya, també tindrem una altra prova de cros. El municipi tarragoní de Cambrils celebra la 40a edició del seu cros, Trofeu Salceda i Castells, organitzat pel Club Atletisme Cambrils. El parc Pinaret del municipi cambrilenc serà la seu del cros.

A les 9.30 h començarà la prova OPEN, on correran els no federats i també els federats i federades de més de 18 anys. A partir d’allà es disputaran la resta de curses per categoria.

· Reglament Cambrils

Cartell Cros Itàlica

Fora de Catalunya, cal destacar la disputa del cros Internacional Itàlica, al municipi sevillà de Santiponce. Itálica és una de les proves de cros més destacades a l’estat, i s’apleguen molts i moltes atletes de nivell estatal i internacional. El palamosí Adel Mechaal serà el català més destacat al municipi andalús. La cursa internacional femenina es disputarà a les 12.45 h i la masculina a les 14.10 h.

· Web Santiponce