Dues medalles catalanes a l’Europeu de Roma

286

L’Europeu de Roma ens ha portat un magnífic resultat per la delegació catalana. Els 12 atletes de Catalunya que integraven la selecció RFEA, juntament amb l’andorrà Nahuel Carabaña, van obtenir grans resultats i una excel·lent posada en escena pels esdeveniments que venen a partir d’ara.

La delegació catalana va obtenir dues medalles. La primera, de Paul McGrath. El marxador de Gavà va aconseguir la plata als 20 K i sumava així el seu primer metall absolut en campionats d’aquest tipus (fora dels campionats específics de marxa). McGrath va tancar la seva participació amb un gran temps d’1:19:31, pujant al podi amb la plata europea i mostrant-se com un ferm candidat als Jocs Olímpics de Paris. Gran tancament per a l’atleta entrenat per Alejandro Aragoneses.

La segona medalla va ser Meritxell Soler. L’atleta de Sant Joan de Vilatorrada participava a la mitja marató, i es va penjar el bronze per equips juntament amb les seves companyes de la RFEA. Soler va tancar la participació en 32a posició i amb temps d’1:12:16. Amb tot, Soler va aconseguir sumar el bronze unint el gran treball amb les seves companyes. Bona prèvia al que serà la gran cita del curs, la marató dels Jocs de París, per a l’atleta entrenada per Joan Lleonart.

Guillem Crespi – Foto: Dani Meumann / FCA

A banda de les dues medalles, es van aconseguir deu llocs de finalista. Amb els de McGrath i Soler a banda, cal destacar, d’entrada, el magnífic paper de Guillem Crespí. L’atleta barceloní va ser capaç, no només de rebaixar dues vegades la seva marca, sinó també d’entrar a la final dels 100 mll i aconseguir rècord de Catalunya sub 23. A les semifinals va aconseguir entrar amb 10.19 a la gran final, i allà, acabar 6è d’Europa amb 10.18. Excel·lent paper de l’atleta entrenat per Pau Fradera.

També lloc de final per la Jaël-Sakura Bestué. L’atleta, entrenada per Ricardo Diéguez, va aconseguir arribar a la final dels 200 mll després de classificar-se amb una marca de 22.81. A la final, Bestué va acabar 7a d’Europa amb 22.93. L’atleta santcugatenca segueix progressant, i va trepitjar doncs una final absoluta d’un gran campionat. A banda d’això, en la darrera jornada va participar en el relleu 4×100 m, sumant un nou lloc de finalista europea. L’equip RFEA va acabar en 5a posició amb un temps de 42.84.

Esther Guerrero – Foto: Dani Meumann / FCA

Un altre meritori lloc de finalista va ser el d’Esther Guerrero La banyolina, que apareix des de fa molts anys en grans campionats internacionals, va sumar el seu millor resultat a la final dels 1.500 m i es va quedar a tocar de les medalles. En una gran cursa, Guerrero va acabar amb temps de 4:06:03, lluitant fins al final pel bronze. Entrenada per Joan Lleonart, la gironina s’havia classificat anteriorment per la final amb 4:07:01.

Cristina Montesinos – Foto: Dani Meumann / FCA

També en posició de finalista europea va acabar Cristina Montesinos. L’egarenca, entrenada per Valentí Massana, va tancar la seva participació als 20 K marxa amb un temps de 1:29:07, essent doncs un nou èxit internacional. Montesinos, que ja havia sumat medalles en campionats de marxa de caire europeu o mundial, va aconseguir aquí un nou èxit amb el 6è lloc i sent una bona prèvia pels Jocs.

Èxit també per Adel Mechaal. L’atleta palamosí va aconseguir dos llocs de finalista europeu, als 1.500 m i als 5.000 m. És cert que ell lluitava per les medalles, i malgrat batallar-ho fins al final no ho va poder aconseguir en cap de les dues proves. Amb tot, és d’admirar que Mechaal estigui sempre al peu del canó. A la final dels 5.000 m, el palamosí va acabar 4t amb 13:22:77, a tocar de la medalla de bronze. A més, en la darrera prova individual de dimecres, l’atleta va tancar la participació amb un 5è lloc a la final dels 1.500 m, en una cursa molt ràpida, amb temps de 3:33:58.

Adel Mechaal – Foto: Dani Meumann / FCA

Altres èxits catalans van ser, per exemple, el de Berta Segura. La lleidatana no va poder passar a la final dels 400 mll, però a la ronda prèvia va batre de nou el rècord de Catalunya absolut amb 51.92. Nou èxit doncs de l’atleta entrenada per Ivan Espílez. No es va acabar aquí. També va participar al 4×400 m i aquí, de nou, rècord, en aquest cas, d’Espanya, amb marca de 3:25:25. A la final, aquí sí, lloc de finalista europea amb un 7è lloc col·lectiu i marca de 3:26:94.

Un altre català participant va ser Ilias Fifa. El de Santa Coloma de Gramenet va competir després de molts anys en un Europeu, i ho va fer als 10.000 m. En una cursa molt lluitada, l’atleta va acabar en 11a posició amb un temps de 28:14:10.

Berta Segura – Foto: Dani Meumann / FCA

També va competir Raquel Gonzàlez als 20 K marxa. La maresmenca, que acostuma a estar en grans competicions internacionals, de fet va ser medallista en la darrera edició, va acabar aquí en 9a posició amb un temps d’1:30:05.

Finalment, Laura Bou i Bernat Canet es van quedar sense competir, però van acompanyar als i les seves companyes dels relleus en els escalfaments i en tota l’activitat durant l’Europeu de Roma.

També cal mencionar l’excel·lent paper de Nahuel Carabaña. L’andorrà, que competia als 3.000 obstacles, va passar a la final i allà va entrar en llocs de finalista europeu, acabant 7è amb marca de 8:21:08. Un dels èxits més importants a nivell absolut de l’atletisme andorrà.