Dues medalles catalanes a l’Europeu d’Espoo sub 23

569

Onze atletes de Catalunya van viatjar a Espoo, Finlàndia, per competir a l’Europeu sub 23. Les coses no van poder començar millor, doncs a la primera jornada, Paul McGrath sumava una medalla d’or a la prova dels 20 K marxa. A més a més, la lleidatana Berta Segura aconseguia, a la darrera jornada, el bronze en el relleu 4×400 m amb rècord d’Espanya.

Com dèiem, McGrath va ser la gran primera estrella de l’atletisme català i la RFEA. L’atleta baixllobregatí sumava una nova medalla al seu palmarès, després de guanyar l’or als 20 K amb una marca personal d’1:21:03. L’atleta del Cornellà Atlètic ha sumat aquest 2023 la medalla d’or al sub 23 d’Espanya, la plata per equips a l’Europeu de marxa absolut i la plata absoluta als 20 K aire lliure. A la mateixa cursa, un altre català, Óscar Martínez, acabava en 11a posició amb una marca d’1:28:47.

A més a més, també hem gaudit d’una segona medalla. La lleidatana Berta Segura va aconseguir el bronze als 4×400 m femení amb les seves companyes Rocio Arroyo, Blanca Hervás i Carmen Avilés, aconseguint també el rècord d’Espanya sub 23 amb un temps de 3:31:11. Segura ja havia corregut la final individual dels 400 mll, acabant en 8a posició amb una marca de 53.56.

Bernat Erta – Foto: RFEA

També als relleus, Bernat Erta aconseguia arribar a la final dels 4×400 m amb el seu grup, amb una marca de 3:05:68. El també lleidatà va competir a la final amb els seus companys Manuel Bea, Markel Fernàndez i Àngel Gonzàlez, i van lluitar fins al final pel podi. A més a més, Erta va caure en semifinals als 400 mll amb un temps de 47.10 a les semifinals.

Guillem Crespí – Foto: RFEA

D’altra banda, extraordinària actuació de Guillem Crespí. L’atleta del Barcelona Atletisme també acumula èxits durant tot l’any, i aquest cop va aconseguir, d’una banda, arribar a la final dels 100 mll amb rècord de Catalunya de 10.28. D’altra banda, a la final, acabar 5è d’Europa sub 23. Crespí venia de guanyar també l’or al sub 23 de Tarragona. A més a més, va córrer el 4×100 amb un altre català, Miguel Gasch. Els dos atletes van competir acabant en primera ronda amb un temps de 39.88.

Adam Maijó – Foto: RFEA

A les curses de fons, molt bona posició final d’Adam Maijó. L’atleta de Batea va córrer la final dels 5.000 m amb una marca de 13:50:77, lluitant fins al final les posicions de podi. Maijó arribava a la cita després d’haver corregut a Tarragona, on va pujar al podi, i buscant sensacions que li permetessin lluitar les medalles. Amb tot, l’esforç va ser majúscul. Com també ho va ser de Clara Las Heras. L’atleta de L’Hospitalet Atletisme debutava amb la selecció espanyola i ho feia a la prova dels 10.000 m. Las Heras va acabar la cursa en setena posició amb una marca de 34:53:68. Las Heras també ha tingut una temporada excel·lent i l’ha rematada amb aquesta participació europea.

Éric Guzman també va competir. L’atleta del New Balance va córrer a la prova dels 800 m, on malauradament no va poder superar la primera ronda, acabant setè amb una bona marca d’1:46:86.

Finalment, menció especial per Artur Coll i Pol Ferrer. El saltador de perxa no va poder continuar el concurs per una mala caiguda i ho va fer sense poder superar cap llistó. D’altra banda, Pol Ferrer competia al decatló. L’atleta del Cornellà Atlètic va començar molt bé els 100 mll, va poder tancar també la llargada, el pes i l’alçada amb marques molt positives, però no va poder acabar la cinquena prova, els 400 mll. Ferrer va notar molèsties a la zona dels isquiotibials i no va poder progressar a poc de començar. Des d’aquí els hi enviem molts ànims i una recuperació propera a tots dos.

Així doncs, magnífica actuació en global dels atletes catalans, amb dues medalles i quatre llocs de finalistes, el que demostra el bon moment d’aquesta generació sub 23.