La ruta s’atura a Tarragona, Parets del Vallès i Terrassa

339

La temporada de ruta ha començat i aquest cap de setmana tenim tres noves parades dins del calendari de la FCA. Dissabte viurem una nova edició dels 10 K Tarragona SB Hotels, una prova que tindrà un cartell de luxe i que aproparà la millor ruta a la capital tarragonina. Diumenge, d’altra banda, tindrem la cursa de les dones a Terrassa i la cursa de Parets del Vallès.

D’entrada, dissabte viurem els 10 K SB Hotels Tarragona. Aquesta serà la 2a edició d’una de les curses més ràpides d’aquesta distància. En un circuit molt pla, diversos i diverses atletes l’aprofiten per aconseguir una bona marca dins de la prova. Des del Moll de costa de Tarragona, els corredors i corredores sortiran direcció al far de Tarragona, passant per la platja del Miracle.

Marta Galimany

La cursa d’aquesta temporada tindrà un cartell magnífic. D’entrada, la vallenca Marta Galimany competirà als 10 K. Galimany és l’atleta més destacada, però també en trobem d’altres, com l’andorrana Xènia Moruelo, Núria Tilló i l’andalusa resident a Tarragona Cristina Polanco.

A la prova masculina, tindrem la presència del campió de l’edició passada, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Roger Sans, Pol Espinosa, Jaume Leiva, Bernat Kun, Ricard Pastó o els andorrans Francesc Carmona i Carles Gómez. A la prova dels 5 K, David Lombrana, Alberto Moral o Laura Vílchez seran alguns dels destacats. La sortida d’ambdues distàncies es donarà a les 19 h al Moll de Costa.

· Web Tarragona

D’altra banda, a Terrassa, l’Associació Esportiva Mitja Marató organitza la 9a edició Fanny Sallés, la cursa de les dones, una competició solidària amb la fundació Oncolliga, la Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica. A les 11 h es donarà la sortida de la prova, amb una distància de 5 K, des del Parc dels Catalans.

L’organització preveu superar els i les 2.000 participants. La cursa, dedicada a la periodista terrassenca Fanny Sallés, que l’any passat ens va deixar, manté un caràcter i un esperit solidari d’edicions anteriors, amb l’aportació de part de la recaptació a la llita contra el càncer de la Fundació Oncolliga. S’ha animat als participants a fer la cursa com es vulgui, sigui corrent o caminant.

· Web Terrassa

Cursa Parets

Finalment, Parets del Vallès celebra la seva cursa popular de 10 K i 5 K el mateix diumenge. La prova, dins del calendari FCA, portarà als i les atletes a un circuit per zona urbana i pels entorns rurals de Gallecs, més del 50% del recorregut de la cursa de 10 K serà fora de l’entorn urbà. La sortida es donarà a les 9 h la de 5 K i a les 9.15 h la de 10 K des de les pistes municipals d’atletisme. Al voltant del 70% dels i les participants seran atletes locals.

· Web Parets