L’AA Catalunya revalida el títol al cros de relleus mixtos

909

Magnífic ambient el que hem viscut a l’Espunyola en el Campionat de Catalunya de relleus mixtos de cros. S’ha recuperat l’essència del camp a través en un circuit en ple centre rural al Berguedà, en un circuit amb pujades i baixades, obstacles, terrenys complicats i molta gent presenciant les diferents curses.

S’ha fet al municipi berguedà de L’Espunyola, a pocs quilòmetres de Berga. I el campionat s’ha celebrat en el marc del Cros del Berguedà, organitzat pel JA Berga i pel Consell Comarcal del Berguedà, així com també han ajudat a l’organització del campionat de Catalunya.

Pelayo Garcia – Foto de l’Albert Codina

Al terreny, més de 550 atletes han gaudit de les sis curses diferents que ens han deixat set podis. D’entrada, cal destacar la victòria de L’Agrupació Atlètica Catalunya, que ha revalidat el títol absolut que ja va aconseguir l’any anterior, i suma el sisè títol als relleus mixtos. Ho ha fet amb un equip format per Marina Freixa, Pelayo Garcia, Aleix Serra i Loida Reyes.

Foto de l’Albert Codina

La plata final ha estat per L’Hospitalet Atletisme, que ha anat recuperant posicions fins sumar el segon lloc, amb Julia Lillo, Xabi Bastarrica, Aina Cinca i Álvaro Garcia. En tercer lloc, l’Aldahra Lleida, amb la presència de Meritxell Raimundo, Youssef Baidder, Abdelhamid Oubari i Maria Benito.

En altres categories, els podis han estat força repartits, però tres equips han destacat per sobre de la resta. D’entrada, a la categoria sub 20, victòria de l’UA Terrassa amb Lluís Nieto, Carla Marín, Joana Minguet i Alfonso Pajares i segon lloc per l’UA Barberà, amb Avril Palma, Berta Sambola, Francisco Vega i Hugo Pérez.

AA Xafatolls sub 16 – Foto: FCA

A la categoria sub 18, nova medalla per l’Aldahra Lleida. En aquest cas, amb la presència d’atletes com Marwa El Khouya, Carla Ferrara, Mohamed Mouacha i Cesc Parramona. La cursa ha estat frec a frec amb el CA Canovelles, que finalment s’ha endut la plata. El bronze ha estat per l’equip local del JA Berga, l’única medalla en el dia d’avui.

Podi sub 16 – Foto de l’Albert Codina

La cursa sub 16 també ha estat força emocionant. No obstant, hi havia un dominador esperat. El AA Xafatolls, de Mollerussa, arribava a la cita amb un equip destacat, i ho ha aprofitat per endur-se l’or amb Pere Mas, Axel Zarranz, Maria March i Carlota Niubó. La plata ha estat pel FC Barcelona, que també ha lluitat l’or. El bronze pel Cornellà Atlètic, l’única medalla de l’equip del Baix Llobregat.

Podi sub 14 – Foto de l’Albert Codina

A la cursa sub 14, la més multitudinària amb 35 equips, el CE Penedès ha sumat una de les diverses medalles obtingudes a les categories més joves. L’equip penedesenc ha guanyat l’or després d’una remontada les darreres voltes. I ho ha fet amb un equips format per Xènia Domenech, Julia Suriol, Enric Bellver i Arnau Viladoms. El CA Canovelles s’ha endut la plata i la segona medalla al campionat i el CA Vic ha sumat el seu únic metall, amb el bronze final.

Sortida sub 14 – Foto de l’Albert Codina

Les dues categories amb els atletes més joves, sub 10 i sub 12, han estat dominades pel CA Manresa. L’equip del Bages s’ha endut la cursa sub 12 i la medalla d’or amb un equip format per Julia Planas, Paula Vargas, Guillem Centellas i Jan Manevy. El FC Barcelona ha guanyat la medalla de plata i el CE Penedès s’ha endut el bronze i el seu segon metall.

Finalment, l’equip sub 10 del Manresa s’ha endut la medalla d’or. Els més petits i les més petites eren Paulina Olivé, Bruna Vallribera, Ares Miguélez i Joan Rios. El CA Canovelles ha sumat la plata i la seva tercera medalla en total mentre que el CE Penedès també sumava el seu tercer metall, en aquest cas el bronze.

Canvi Relleu – Foto: FCA

Així doncs, el CE Penedès i el CA Canovelles han sumat tres medalles, el CA Manresa dues, i d’elles totes dues d’or, igual que el FC Barcelona i l’Aldahra Lleida, amb dos metalls cadascú, els del Segrià amb un or. D’altra banda, AA Catalunya, L’Hospitalet Atletisme, UA Barberà, UA Terrassa, CA Vic, Cornellà Atlètic, JA Berga i AA Xafatolls han sumat una medalla cada club.

Recordem que els tres primers classificats accediran a competir al Campionat d’Espanya de clubs a la cursa de relleus mixtos, que s’ha de celebrar a mitjans de novembre a Sòria.

· Resultats