Lleida i Barcelona celebren proves destacades

452

La temporada de ruta segueix endavant i entrem en un mes farcit de moltes proves destacades. La primera del cap de setmana serà la 2a Marató Vithas de Lleida, dins del calendari RFEA, i que vol agafar protagonisme per consolidar-se com una referència dins de Catalunya i de les terres lleidatanes. La temporada passada, el primer esglaó del podi el van ocupar Marc Otero i Sònia Labrador.

L’Associació Esportiva Marató Lleida és l’entitat encarregada de tirar endavant la marató de Lleida. L’objectiu des de la temporada passada, any d’inici de la prova, era el de portar el nom de la capital del Segrià en una competició d’alt nivell dins de la ruta.

La marató arribarà fins al municipi de Benavent de Segrià per tornar de nou a la capital. Allà s’assoliran els 255 metres, el punt més alt de la prova. La sortida es farà des de la Plaça de la Llotja. Per aquesta edició, els organitzadors han confirmat la presència d’uns 450 atletes, amb l’afegit aquest any de dues distàncies més, la de 5 K i la de 10 K. La marató tindrà a uns 175 participants. A les 8.30 h es donarà sortida a la prova de la marató i a les 9.30 h a les distàncies curtes. L’atleta Xavi Tomasa serà el cap de cartell i un dels atletes més destacats presents a la capital del Segrià.

· Web Marató

D’altra banda, el Barcelona Atletisme organitza una temporada més el KM de Les Corts. Enguany, s’arriba a la 18a edició. L’equip barceloní, juntament al Districte de Les Corts, són els encarregats de tirar endavant una competició homologada per la FCA. Es disputaran proves de 10 h a 12 h del matí. La primera serà la cursa màster, que englobarà les categories masculina i femenina. A les 11.55 h i a les 12 h donaran el tret de sortida les curses del quilòmetre d’alt nivell femení i la masculina.

D’entre els més de 200 atletes que participaran en totes les categories, a la prova d’alt nivell destaquen, entre d’altres, Roger Vila, del Barcelona Atletisme, Anàs El Idrissi i Ignacio Flaquer, de L’Hospitalet Atletisme, Eric Guzman, del New Balance i Martí Sànchez de l’AA Catalunya. D’altra banda, a la categoria femenina, destaca la presència de Laura Rodríguez, del Piélagos i de Marta Mitjans, del Playas de Castellón.

· Reglament Les Corts