Ona Alonso i Aniol Borràs es coronen al Campionat de milla

332

Ona Alonso i Aniol Borràs es van coronar com a campions al Campionat de Catalunya de milla, disputat a Palau-Solità i Plegamans. La prova, que va reunir a uns 150 atletes, va tenir dos finals renyits que es van decidir en favor de l’atleta del Ria Ferrol i el corredor de l’Agrupació Atlètica Catalunya.

La prova masculina va coronar a Aniol Borràs. L’atleta de l’AA Catalunya va superar als seus rivals en un magnífic sprint final i aconseguint l’or per primer cop a la seva carrera amb un temps de 04:25, sent també el primer or de l’equip barceloní a la milla masculina. En segon lloc, Ismail Atriki, del GEiEG, que va tancar la cursa amb 04:26. També de l’Agrupació Atlètica va ser el tercer classificat, bronze per a Jordi Pujol amb 04:27.

D’altra banda, quarta posició per Albert Ruz amb 04:28, 5a de Carlos Rey amb 04:31 i 6a de Néstor Altaba amb 04:31.

Ona Alonso – Foto: FCA

Pel que fa a la prova femenina, Ona Alonso es va coronar també campiona per primer cop. L’atleta altafullenca va obtenir la victòria amb un temps de 05:09, deixant enrere a les seves rivals. La plata va ser per la lleidatana Marwa El Khouya, atleta en edat sub 20 i experta en proves de mig fons en pista i cros. El Khouya va tancar el campionat amb 05:10. És la primera medalla absoluta a la carrera de l’atleta. En tercer lloc, la medallista de la marató catalana, Rebeca Suàrez, aconseguint el bronze amb temps de 05:22.

D’altra banda, en 4a posició va acabar Camila Itati Danieluk, amb 05:28, i en 5a posició Marta Mesalles amb 05:29. Precisament, Mesalles va ser campiona catalana F40. Marta Camps va ser 6a i campiona F50. Esther Cruz va ser 7a i plata F40, mentre que Nidia Zulma Borget va ser 8a i campiona F45.

La campiona F35 va ser Laura Vílchez, seguida de Tania Garcia amb la plata i Irene Melina Araque amb el bronze. A F40, Inna Lebedieva va ser el bronze. A F45,  a banda de Borget com a campiona, plata per Verónica Fernàndez i bronze per Carmen Delgado. A F50, a banda de Camps com a campiona, plata per Eva Pupim i bronze per Ana Esther Fidalgo. A F55, or per Carme Ballesteros, plata per Florinela Chifor i bronze per Montserrat Cinca. A F60, l’or per a Veronique Foulon i a F70, or per Luz Marina Velázquez.

Sortida femenina – Foto: FCA

Pel que fa als màsters en categoria masculina, a F35 victòria de Jose Luís Martín amb marca de 04:49, seguit d’Erik Wang-bruun amb 04:55 i bronze per Sergi Ariaca. A M40, or per Xavi Planas amb 04:40, amb la plata per Carlos Cera amb 04:41 i bronze per a Rubén Jiménez.

A M45, or per Antonio Bono, plata d’Óscar Martínez i bronze de Sergi Martínez. A M50, victòria de Fernando Ruiz, plata de Francesc Marsol i bronze de Juan Raya. A M55, victòria de Sancho Ayala, plata de Jose Aranda i bronze de Ferran de Torres.