Tres rècords al Campionat català de llançaments de promoció

907

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya de llançaments de promoció a l’estadi Serrahima, amb la presència de 190 atletes de les categories sub 16 a sub 20 i de les proves de javelina, martell i disc. Durant la jornada es van viure dos rècords dels Campionats i un rècord de Catalunya, que va correspondre a l’alteta del CA Ascó, Hailu Estrampes.

I és que Estrampes, un dels atletes amb més futur a nivell català, va aconseguir llançar la javelina fins als 70.85 m, fet que li va donar un nou rècord de Catalunya sub 18, superant per primer cop els 70 metres, i proclamant-se campió de Catalunya de la prova. Aaron Ramírez amb la plata i Iñaki López amb el bronze van completar el podi.

A més a més, Daniela Fernàndez segueix aconseguint grans mèrits. L’atleta olesana va obtenir un nou rècord dels Campionats a la prova del disc sub 20, després d’aconseguir una marca de 41.78 m. Fernàndez ha competit aquest curs al campionat d’Espanya absolut a Gavà. Lara de la Hoz amb la plata i Ainhoa Benítez amb el bronze van completar el podi.

Finalment, en la primera prova del dia, l’atleta de l’Aldahra Lleida, Maria Vallès, va aconseguir un nou rècord dels campionats amb marca de 40.96 m. L’atleta portava una gran progressió i va aconseguir l’RCAM del disc sub 18. Clàudia Beltran amb la plata i Paula Gallego amb el bronze van completar el podi.

Pau Crespo

A banda dels rècords, cal destacar altres podis i actuacions. El disc sub 16 va ser dominat per Daniel Gonzalo, del CA Nou Barris, amb un llançament de 52.43 m. La plata va ser per Pau Crespo. L’atleta del CA Tarragona va fer doblet de medalles després d’obtenir l’or a la javelina amb marca de 48.93 m. L’atleta del CA Gavà, Pol Hernàiz, li va donar l’única medalla al club del Baix Llobregat amb l’or al martell de la categoria amb 42.99 m.

En el disc sub 18, Guillem Giménez va completar una magnífica actuació en aquest primer tram de temporada, després de ser medallista també a pista coberta amb el pes. L’atleta del Cornellà Atlètic va guanyar amb una marca de 38.84 m, superant a Jordi Recasens, amb la plata. A la prova del martell vam viure una de les lluites més aferrissades. Qualsevol dels tres primers podria haver guanyat. Al final va ser Sergi López, del Pratenc AA, que va guanyar amb 48.90 m. La plata va ser per Arnau Martínez, del FACVAC, amb 48.37 m i Eric Recolons tercer.

Podi Disc sub 20 femení

Les proves sub 20 també van tenir dominadors clars. El disc va ser territori d’un dels grans dominadors del moment, Aleix Camats, guanyant amb 52.63 m. A la prova del martell, Adrian Sedano va superar els 60 metres per guanyar, amb 60.23 m. L’atleta del CA Manresa va superar a Eloi Jané, qui es va fer amb la plata. La javelina també va ser territori d’un atleta del CA Igualada. Guim Morcillo es va endur la victòria amb 57.70 m.

A les proves femenines, gran rivalitat. Jana Ribes li va donar al CA Ascó un altre or amb la victòria a la javelina sub 16 amb 30.42 m. Aina Gost va ser la campiona del martell amb marca de 37.74 m. Finalment, la javelina la va dominar Diana Guillén, de l’UCA amb marca de 33.49 m.

Podi Javelina sub 16 femení

A les proves sub 18, màxima emoció al martell, on Carla Serral, del CA Castellar, es va endur la victòria amb 54.00 m, malgrat que va tenir l’atleta amb la plata, Mar Santanach, a tocar, amb marca de 53.97 m. A la javelina, dues atletes es van desmarcar de la resta, amb victòria final d’Ingrid Valcarcel. L’atleta del CA Granollers va guanyar amb 43.58 m, amb el segon lloc d’Erika Sellart, rècord català sub 16, amb marca de 43.40 m.

Podi Javelina sub 18 femení

A la prova sub 20 del martell diverses atletes tenien opcions de victòria. Finalment, Georgina Alabart, de l’Agrupació Atlètica, es va endur l’or amb 45.07 m, seguida d’Alba Ruiz amb 44.95 m, amb la plata i a tocar del primer lloc, amb un últim llançament que li va fer pujar fins al segon esglaó. Irene Mateo va obtenir el bronze. Ainhoa Pinilla, d’altra banda, va ser la campiona a la javelina amb marca de 35.28 m, seguida d’Eulàlia Férriz amb un llançament de 34.79 m.