Arriba el Campionat de Catalunya de Clubs de Pista Coberta

1183

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest diumenge una nova edició del Campionat de Catalunya de Clubs de Pista Coberta, una competició dividida en dues finals, B i A, d’una sola jornada. 32 equips de 20 clubs diferents prendran part durant tot el dia de la competició, començant al matí per la final B i seguint per la tarda amb la final A.

La final A tindrà a diversos equips amb opcions de podi. D’entrada, a nivell masculí, la temporada passada vam tenir al podi a Barça, Agrupació Atlètica de Catalunya i L’Hospitalet Atletisme, tres equips que tornaran a ser capdavanters juntament al Cornellà Atlètic, amb clares opcions de lluitar les primeres posicions. A nivell femení, l’Avinent Manresa, guanyador la temporada passada, parteix amb avantatge juntament a Barça i Agrupació Atlètica, amb L’Hospitalet Atletisme i Cornellà Atlètic seguint les seves passes.

A més a més, a la categoria masculina, Aldahra Lleida, CA Igualada, Avinent Manresa i Barcelona Atletisme també participaran de la Final A, aquest darrer després de l’ascens la temporada passada. D’altra banda, a la categoria femenina, el CA Tarragona també serà un dels equips destacats, juntament a l’Aldahra Lleida i CA Igualada.

A la categoria masculina destaquen atletes com Bernat Canet, Àlex Salas, Marc Gale, Jaime Guerra del Cornellà Atlètic, Pol Retamal, Aleix Pi i Ramon Adalia del Barça, Javi Lorente, Miquel Doménech i Joan Moreno de l’Hospitalet Atletisme, Ilias Fifa, Àngel Torrero i Aleix Serra de l’Agrupació Atlètica de Catalunya i Abdelmounim El Joukh de l’Aldahra Lleida.

D’altra banda, a la categoria femenina trobem noms com els de Jaël Bestué, Laura Hernàndez, Geena Stephens, Mònica Clemente i Naiara Estanga del Barça, Laura Bou, Mercè Guerra i Emilia del Hoyo del CA Manresa, Núria Atienza, Marina Freixa i Clara Gabaldón de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Aida Alemany, Olga Morraja i Clara Las Heras de L’Hospitalet Atletisme, Bemnet Vidal del CA Igualada, Mireia López del CA Tarragona i Irene Clemente i Carla Gascón del Cornellà Atlètic.

· Reglament  · Clubs participants   · Atletes inscrits

A la final B, dos equips tindran l’opció d’ascens a la Final A, un de masculí i un altre de femení. Unió Colomenca, JA Sabadell i Andorra Atletisme seran els tres clubs amb un equip a cada categoria, a banda del CA Tarragona, que amb el femení a Final A tindrà el masculí a Final B, i el Barcelona Atletisme, justament en el cas contrari. UA Terrassa, CA Granollers, CE Universitari i CA Montornés completaran la final masculina i CA Vic, GEiEG, CA Laietània i CA Sant Just, la femenina.

Entre els i les atletes presents destaquen Joan Fuentes i Erik Cantero de l’UA Terrassa, Max Peula i Roger Martínez de la JA Sabadell, Pau Blasi de l’Andorra Atletisme, Gerard Girbau del CA Granollers i Àlex Vallès de la Unió Colomenca. Pel que fa a la categoria femenina, cal destacar a Marta López, Ivet Rovira i Elia Rovira del GEiEG Gironí, Marina Lamata, Meritxell Pajuelo i Laia Rodríguez de la Unió Colomenca, Xènia Moruelo de l’Andorra Atletisme, Alba Martínez del CA Sant Just i Arlet Sust del CA Laietània.

· Reglament  · Clubs participants   · Atletes inscrits

El Campionat de Catalunya de Clubs de Pista Coberta es disputa des de la temporada 1996, amb tres escenaris diferents: el Palau Firal del Vi de Vilafranca, el Palau Sant Jordi de Barcelona i la Pista Coberta de Sabadell. A la categoria masculina, el gran dominador històric ha estat el FC Barcelona, que ha obtingut la victòria en 21 de les 25 ocasions, deixant amb dues a L’Hospitalet Atletisme i dues a l’Agrupació Atlètica, sent l’última fa dos anys, al Palau Sant Jordi.

En segon lloc, l’equip barceloní de l’Agrupació Atlètica Catalunya és l’equip amb més subcampionats, amb catorze vegades, seguit de les set de l’Hospitalet Atletisme. L’UA Lleida també ha estat subcampió dues vegades. El tercer esglaó del podi també l’han ocupat equips com el JA Sabadell, el CA Igualada o el Cornellà Atlètic.

A la categoria femenina es repeteix el patró, amb domini total del Barça en 18 de les 25 vegades. Agrupació i L’Hospitalet també han pujat a l’esglaó més alt del podi, igual que l’Avinent Manresa, que són precisament les vigents campiones. Agrupació i L’Hospitalet també es reparteixen els segons llocs, amb dues vegades pel GEiEG als 90 i un subcampionat de l’Avinent Manresa fa dos anys.

A la final B, a nivell masculí, el conjunt manresà és l’equip amb més primers llocs i ascensos a la final A. A la categoria femenina trobem el CA Igualada com l’equip amb més victòries.

A nivell de marques personals del campionat, la més antiga a nivell masculí és l’aconseguida per Carles Geronés a la prova del pes, l’any 1997, amb 17.98 m. Les més recents van ser les aconseguides per Xesc Tresens a l’alçada amb marca de 2.17 m. i del 4×400 m de L’Hospitalet Atletisme amb Josué Canales, Ignacio Flaquer, Javi Lorente i Julen Garralaga amb marca de 3:19:53, ambdues la temporada passada.

Pel que fa a les marques femenines, la més antiga és la de la prova de pes, aconseguida per Irache Quintanal la temporada 2004, amb 16.02 m. La més nova és la dels 4×400 m del FC Barcelona, amb Stephanie Saavedra, Anna Monsó, Geena Stephens i Lluïsa Mitjà amb 3:47:99 l’any 2022.