17 medalles catalanes al Campionat d’Espanya absolut

606

La temporada a nivell estatal va arribar a la seva fi a Torrent amb el Campionat d’Espanya absolut. A nivell de xifres, molt bona collita de la delegació d’atletes catalans i catalanes, amb 17 medalles, entre elles, 7 d’or. A nivell de punts, 242,33 sumats per Catalunya, sent la federació amb la puntuació més alta. Un nou èxit col·lectiu. A més a més, cal destacar la medalla d’or del relleu 4×400 m del FC Barcelona amb rècord de Catalunya.

Però anem a l’inici amb els metalls daurats. La primera medalla d’or va ser la llançadora Laura Redondo. La de Gavà es va apuntar el seu cinquè títol estatal amb un llançament de 68.14 m. Redondo va buscar superar els 70 metres i es va quedar a prop, després de fer una competició in crescendo.

El mateix divendres, Aleix Pi va obtenir el seu primer or absolut a l’aire lliure a la perxa. L’atleta maresmenc va aconseguir també marca personal amb 5.52 m. Magnífica competició d’un atleta que va arribar net fins al final. En plena competència, Dídac Salas, que només havia entrenat els darrers tres mesos, es va penjar la plata amb una marca de 5.47 m. Ambdós atletes es van empentar per obtenir un bon rèdit.

Diumenge al matí vam viure tres medalles d’or consecutives. D’entrada, Jaime Guerra aconseguia la MMP a la llargada amb salt de 8.14 m, que li donava la medalla d’or i el camí més planer cap a Budapest. Guerra arriba en un molt bon estat al final de temporada.

Els 1.500 m sempre són sinònim d’èxit. Adel Mechaal i Esther Guerrero, ara per ara, dues de les grans estrelles catalanes, donaven dos ors molt lluitats. El primer, el palamosí aconseguia derrotar als seus adversaris, Katir i Mario Garcia Romo, que també van lluitar fins al final. Va aconseguir el rècord del campionat amb 3:33:44.

D’altra banda, Guerrero sumava un nou or al seu palmarès també en un final molt obert. La banyolina aconseguia la victòria amb una marca de 4:18:71 i també demostra estar en plena forma de cara a Budapest.

Paul McGrath – Foto: FCA

Els dos darrers ors catalans van arribar a la tarda i també en la mateixa prova. Els dos referents de la velocitat, Jaël Bestué i Pol Retamal aconseguien la victòria als 200 mll amb bones prestacions. En el cas de Bestué va batre dos cops l’RCAM amb 23.00 i posteriorment 22.72. Retamal, de la seva banda, va sumar 20.40 i 20.48, amb punts importants de cara a poder estar al Mundial. Dos ors també de dos dels millors atletes de Catalunya.

No obstant, la primera medalla catalana del campionat va ser d’en Paul McGrath. El marxador continua la seva magnífica progressió. L’atleta del Cornellà Atlètic es va penjar el bronze als 10.000 marxa amb una marca de 40:41:74 en un matí de divendres molt calorós.

El dissabte vam viure un doblet més de medalles catalanes. Al disc, Andrea Alarcón aconseguia la plata al darrer llançament amb una marca de 50.43 m, que precisament feia que la sub 20 Daniela Fernàndez acabés amb el bronze amb marca de 50.06 m. No obstant, la temporada de l’atleta del València Atletismo ha estat gairebé perfecte, guanyant medalles en tots els campionats on ha participat.

Daniela Fernández i Andrea Alarcón – Foto: FCA

Magnífica actuació als 100 mll dels atletes catalans, en especial de Guillem Crespí. El campió estatal sub 23 es va convertir també en el subcampió d’Espanya absolut amb una marca de 10.17, tot i que va ser ventós. Arnau Monné va ser 4t i Bernat Canet, 6è.

Per la tarda, dues medalles més de bronze. Ramon Adalia sumava el seu segon títol absolut a l’aire lliure al triple salt amb un bona marca de la temporada de 15.84 m. A més, Ibrahim Ezzaydouni sumava també el bronze als 3.000 obstacles amb 8:30:29.

Diumenge tarda vam viure una plata molt treballada. Eduard Fàbregas va obtenir el segon lloc amb un salt de 2.12 m, després d’un magnífic concurs. L’atleta que vesteix la samarreta de l’Intec Zoiti, sempre està present en aquest tipus de campionats i obté bon rèdit. A més a més, Naiara Estanga va pujar al podi del triple salt, amb una molt bona marca de 13.12 m, tornant de nou a l’elit. La saltadora de Cornellà del Terri va poder guanyar una nova medalla estatal. També en salts va venir una nova medalla de bronze. Núria Caballero ha rematat el seu gran any amb el bronze absolut i un salt d’1.80 m.

Pel que fa als 4rts llocs, cal destacar a Cristina Montesinos als 10.000 marxa, amb marca de 46:17:29, el de Marc Gale als 110 tanques amb temps de 13.82 i empatat amb el tercer, que per molt poc no li va valdre el bronze. També destaquem el 4t lloc d’Oriol Madí als 200 mll, amb 21.02 i també a tocar del tercer lloc. L’atleta Zoya Naumov també va sumar el 4t lloc als 800 m, amb temps de 2:02:31, així com Àlex Sànchez a la javelina, amb 69.22 m. A la javelina, Erika Sellart va ser 4a i sent una de les atletes més joves que participava al campionat. Bernat Erta també va ser 4t als 400 mll amb temps de 45.89.

Finalment, destacar el treball dels atletes de proves combinades. Eloi Santafé aconseguia el 4t lloc al decatló amb 7.433 punts, marca personal i a més rècord dels campionats als 100 mll dins de les combinades amb 10.59. També destacar a Ivet Rovira, cinquena a l’heptatló amb marca personal de 5.264 punts.

A banda d’ells, destacar el 5è lloc de Laura Bou als 400 mll, el seu millor lloc en un estatal, el 5è lloc de Geena Stephens als 400 tanques i la bona marca d’Abderrahim Ougra, l’atleta gironí que competeix als 3.000 obstacles, amb 8:30:00.

4×400 femení FCB – Foto: FCA

Finalment, cal destacar el relleu del FC Barcelona femení. L’equip blaugrana va obtenir l’or als 4×400 m i el RCAT de clubs amb un temps de 3:33:63, i un equip format per les catalanes Laura Hernàndez i Geena Stephens, Aauri Lorena Bokesa i Eva Santidrian. A més, el relleu 4×100 m del Barça femení va pujar al podi en tercer lloc, amb marca de 44.78 i un equip format per Jaël Bestué, Anna Monsó, Elba Parmo i Alba Borrero.

Gran èxit col·lectiu doncs pels atletes catalans i catalanes, en un dels millors moments del nostre atletisme i tancant un any on s’ha liderat la gran majoria de campionats importants estatals. Durant el mes d’agost estarem pendents de l’Europeu sub 20 a Jerusalem i el Mundial de Budapest. En total, encara quedarà activitat per una vintena llarga d’atletes de Catalunya.

· Resultats