Arriba una nova edició de la cursa dels Bombers

319

Barcelona es tornarà a vestir de gala per acollir una de les seves clàssiques. La ciutat comtal té diverses cites destacades durant l’any atlètic. La marató i la mitja, la cursa dels nassos, la Jean Bouin, la cursa del Corte Inglés o les diferents populars com la Moritz Sant Antoni o la cursa de la Sagrera son les més destacades, i dins d’aquest calendari també podem afegir la cursa dels Bombers, que enguany arriba a la seva 24a edició.

Foto: Organització

Per aquesta nova prova de 2023, l’organització ha creat un nou circuit. Com ells mateixos adverteixen, serà una mica més ràpid del que és habitual, perfecte perquè el grup d’atletes dels 10 K pugui aconseguir una bona marca.  La sortida i arribada serà al passeig de Picasso, i tot continuarà pel Passeig de Colom i el Paral·lel. Posteriorment, la cursa travessarà la Gran Via de les Corts Catalanes, amb una part plana, i un recorregut final agradable pel passeig de Sant Joan, el carrer Buenaventura Muñoz i la recta final pel carrer de Pujades.

I com no, el col·lectiu protagonista d’aquesta cita son els bombers de Barcelona, que enguany seran uns 300 amb el seu vestit de servei, uns 20 Kg, que mostraran el seu esperit competitiu i lluitador. La seva sortida es donarà abans, a les 8.50 h. Posteriorment, a les 9h, sortirà el primer calaix, el grup d’atletes més destacat, seguit del segon calaix, a les 9.03 h i del tercer calaix, a les 9.07 h.

Uns 13.500 atletes competiran a la cursa dels Bombers, segons els organitzadors, un augment d’uns 1.500 atletes respecte l’edició de 2022. D’entre el grup d’atletes destacats, cal mencionar al guanyador de l’any passat, Adam Maijó, que hi tornarà a participar. També hi serà el guanyador de l’any 2021, Abdessamad Oukhelfen. A la categoria femenina, la medalla de plata dels cursos 2021 i 2022, Douae Ouboukir, i la bronze l’edició passada, Cristina Silva.

Pel que fa als serveis de la prova, es podrà accedir a un guarda-roba a prop de la zona de sortida i arribada, a més a més de tenir serveis a tocar del passeig de Picasso. Hi haurà avituallaments al quilòmetre 5 i després a la zona d’arribada. A més a més, l’organització incorporarà les llebres que marcaran el temps d’arribada de la prova per a ritmes de 37, 40, 45, 50, 55 minuts i 1 hora, 1 hora i cinc i 1 hora i 10.

Presentació – Foto: Organització

A la presentació de la cursa durant aquesta setmana hi van ser presents el director esportiu de la cursa, Roger Roca, l’atleta Cristina Silva, la responsable de comunicació de Vueling, Anna Viladot i el regidor d’esports de Barcelona, David Escudé.

· Web Cursa