Mollerussa acull el Campionat català de mitja marató

384

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest diumenge el Campionat de Catalunya de mitja marató a Mollerussa, amb l’ajut i organització de l’AA Xafatolls i els diferents ajuntaments presents, el de Mollerussa, Golmés i Vilanova de Bellpuig. Se celebrarà en el marc de la 35a mitja marató de Mollerussa. A la cita es desplaçaran gairebé un centenar d’atletes federats i federades per buscar un nou títol de campió i campiona de Catalunya.

La mitja marató de Mollerussa és ja un clàssic dins del calendari de la FCA i com a competició destacada a les terres de Lleida. També comença a tenir bona afluència de participació la prova dels 5 K, que circula de forma íntegra pels carrers de la capital del Pla d’Urgell. La FCA ha confiat perquè sigui el Campionat català de mitja marató i poder determinar l’atleta més ràpid i més ràpida d’aquesta distància.

Dimitrijs Serjogins

Aquesta edició del 2023 tindrà diversos atletes destacats i destacades. D’entrada, cal apuntar la presència de l’atleta letó Dimitrijs Serjogins, el campió de la temporada passada. Serjogins estarà acompanyat a la línia de sortida per d’altres atletes amb renom, com ara Carles Montllor, campió català de marató i que també buscarà títol a la categoria M35, el campió dels 10 K catalans i atleta local, Xavi Badia, i també el seu company d’equip, Ricard Pastó, i Pol Espinosa, atleta del CN Banyoles.

Mireia Guarner

A la categoria femenina, una de les principals favorites serà la local Núria Tilló, guanyadora de l’edició passada de la mitja marató de Mollerussa, que compartirà protagonisme amb la seva companya de l’Avinent Manresa, Mireia Guarner, experta també en llargues distàncies. Cal destacar la forta presència d’atletes màster a la prova femenina, que també lluitaran per buscar el títol a cadascuna de les categories.

A les 9.30 h es donarà el tret de sortida a la Plaça de l’Esport, al costat del camp de futbol municipal de Mollerussa. Allà podrem veure com els i les atletes d’ambdues distàncies, 5 K i mitja marató, comparteixen un bon tram urbà. Posteriorment, els i les que facin la distància curta tornaran de nou enrere i tindran la meta al Parc Municipal. En canvi, aquells i aquelles que facin la mitja marató, seguiran fins passar pels municipis de Golmés i Vilanova de Bellpuig, tot tornant al Parc Municipal de Mollerussa.

Uns 700 atletes prendran part de la sortida de la Mitja Marató de Mollerussa i els 5 K, dividits entre uns 470 a la distància llarga i uns 230 a la curta. De tots ells i elles, gairebé un centenar optaran al títol de campió i campiona de Catalunya de mitja marató absolut i màster.

Presentació

Cal destacar que la cursa estarà precedida per una activitat especial. Durant el dissabte al matí, l’organització, juntament amb la RFEA i Universo Mujer, portaran a terme “We Coach”, un entrenament d’activació de la mà d’atletes del nivell de Maria Vasco, guanyadora d’una medalla olímpica, amb l’objectiu de fomentar i conscienciar a les dones sobre la pràctica esportiva. Juntament a Vasco hi seran Sandra Borda, Maria José Poves i Tamara Sanfabio.

La cursa es va presentar en un acte a l’Ajuntament de Mollerussa, amb la presència de l’alcalde del municipi, Marc Solsona, del director tècnic de la FCA, Quim Erta, del president de l’AA Xafatolls, Xavi Puigredon i de l’atleta i entrenadora Sandra Borda.

· Web Campionat   · Atletes inscrits