El cros català s’atura aquest cap de setmana a Gavà

481

El Club Atletisme Gavà, juntament amb l’ajuntament del municipi, organitzen aquest diumenge un dels clàssics dins del calendari de cros de la FCA, la XVIII edició del cros “Ciutat de Gavà”, al bosc de la Sentiu. Ja son vuit les edicions en les que aquest terreny a les afores de la població és l’escenari escollit, envoltat de naturalesa i un terreny ideal per la pràctica de la disciplina.

Com cada temporada, hi haurà cursa per a totes les categories, una prova OPEN i finalment, la prova elit o “Gran Premi”, on hi participaran els i les atletes amb llicència federativa de sub 23 i absolut. Serà un bon moment per calibrar les forces enmig de la temporada de cros.

Foto: Organització

La competició començarà a les 9.45 h amb la cursa OPEN masculina i femenina, que porta el nom de José Luís Sànchez, un dels atletes històrics de l’entitat que ens va deixar ara fa uns anys. La prova del GP masculí arribarà a les 11.30 h, on competiran sub 23, absoluts i màster. A les 11.55 h es disputarà el GP femení. Posteriorment, arribarà la volta solidària, la recaptació de la qual anirà destinada a una ONG local. La darrera prova serà a la 13.35 h, amb els i les sub 8 i minis.

A la categoria masculina hi participaran 29 atletes a la prova absoluta. La cursa masculina més multitudinària serà la sub 14, amb una cinquantena de participants. A les proves femenines, destaca la presència de la marxadora Griselda Serret a la prova sub 20, atleta del Runners El Vendrell. A la prova femenina, Marina Freixa, que ve de guanyar l’or al cros de relleus mixtos i Clàudia Gallego, ara al FC Barcelona, seran les dues atletes més destacades.

Les proves sub 8 a sub 14 seran les que més atletes aportaran, amb centenars de participants de tots els clubs, la majoria arribats del Baix Llobregat.

Com a breu de cros, cal destacar que aquest diumenge se celebra, a Biscaia, el clàssic cros Internacional de Zornotza, que com sempre acull alguns i algunes de les millors atletes a nivell estatal i internacional. Un bon grapat d’atletes de Catalunya hi competiran en diverses categories.

· Web Cros