El Vendrell va acollir de nou el Campionat de Catalunya de Marxa

1017

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya de marxa a la localitat del Vendrell, en concret a Sant Salvador i Coma-ruga. Es va celebrar, de nou, en el marc del GP de marxa del municipi, que va reunir a uns 200 atletes de moltes categories diferents.

A la prova absoluta femenina es van veure diversos noms de renom. La guanyadora final va ser Cristina Montesinos, que va arribar a meta dels 20 K amb un temps d’1:32:25. L’atleta, ara vestint la samarreta del club càntabre del Piélagos, va ser l’atleta més ràpida, superant a d’altres també d’un alt nivell. La segona classificada va ser Paula Juárez, de l’Aldahra Lleida, amb un temps d’1:34:49. Finalment, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Mireia Urrutia, va acabar en tercera posició amb una marca final d’1:40:01. Fora del podi van quedar altres atletes de gran nivell, com Gemma Mora, 4a, i Georgina Ruiz, classificada en 5a posició. Laura Monje va ser la campiona sub 23.

A la categoria masculina, la victòria va ser pel gran favorit, l’atleta del Cornellà Atlètic Óscar Martínez, que va guanyar els 20 K amb un temps d’1:28:43. Dos atletes màster van ocupar les altres dues places de podi. D’una banda, Ignasi Melo, de l’UA Rubí, va ser segon amb un temps d’1:59:42, mentre que el tercer lloc va ser per Juan Carlos Mena, amb una marca de 2:08:02. L’atleta del Cornellà Atlètic, a més, també va ser campió sub 23.

Podi Sub 20 masculí – Foto: Organització

Pel que fa a la categoria sub 20, els i les atletes van competir en un circuit de 10 K. A la categoria masculina, l’atleta de l’Aldahra Lleida, Lluc Serrat, es va convertir en nou campió amb un temps de 48:31. La plata va ser per Izan Ramírez, amb una marca de 48:48, deixant a Hugo Torre en 3a posició i el bronze amb 58:55. A la categoria femenina, Griselda Serret va obtenir el títol de campiona sub 20 amb un temps de 48:10, seguida de Paula Gómez, amb marca de 56:16. La tercera posició va ser per Anna López, del Barcelona Atletisme, amb marca de 57:40.

Podi Sub 18 femení – Foto: Organització

A la categoria sub 18, també amb 10 K, Ivan Molina, del CA Laietània, es va endur la victòria amb una marca de 44:12, seguit de Urien Fernàndez, del Barcelona Atletisme, amb marca de 49:02. El bronze va ser per Elies Ballester, del FC Barcelona, amb marca de 49:33. També alt nivell a la prova femenina. Júlia Suàrez, una de les atletes amb més futur, va aconseguir la victòria, amb marca final de 48:19. L’atleta del CA Tarragona va superar a les seves rivals, deixant en segona posició a Marta Jiménez, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb 50:30, i en tercera posició a Gina Torres, de l’Aldahra Lleida, amb 52:17.

Podi Màster masculí – Foto: Organització

A la categoria màster vam tenir els següents campions. A la categoria M35, Guillem Pérez, del CA Manresa, va aconseguir la victòria amb temps de 26:55. Francesc Rodríguez, de l’UGE Badalona, va ser el campió M45, amb marca de 24:03. A la prova M50, Josep Obrador, de l’Aldahra Lleida, va obtenir la victòria amb 23:55. A M55, Javier Garcia, del CA Viladecans, va guanyar amb 26:19. A la categoria M60, Luís Abadias va sumar l’or amb 26:57. Finalment, Pedro José Aranda, dels Atletes Vilanova, va guanyar M65 amb 27:05.

Podi Màster femení – Foto: Organització

Pel que fa a les proves màster femenina, Regina Gras, del CA Tarragona, va obtenir la victòria F40 amb temps de 27:38. Olga Cabrera va sumar el títol F45 amb una marca de 26:26. Maria Teresa Gargallo va obtenir la victòria F50 amb marca de 26:25. Isabel Guerrero, del CE Penedès, va guanyar la prova F55 amb marca de 28:58. Finalment, Maria del Carmen Frontons, a la F60, va guanyar l’or amb marca de 30.51.