Gebrhiwet i Gezahegne aconsegueixen el rècord de la Mitja

402

L’Associació Esportiva la Mitja va organitzar una nova edició de la clàssica prova de La Mitja de Granollers, una de les curses més conegudes a Catalunya i dins del calendari RFEA, de caire internacional. Els milers de corredors i corredores de la prova de 21 K, 10 K i el Quart van gaudir de dos rècords de la prova, a la categoria masculina i femenina.

L’etíop Hagos Gebrhiwet es va imposar a la prova amb nou rècord de la prova, amb una magnífica marca de 58:55, rebaixant 31 segons el rècord fins al moment de Samuel Wanjiru des del 2008. En segon lloc, Edmond Kkpgentich va acabar en segon lloc amb una marca d’1:01:16, deixant en tercera posició a Nehemiah Kipyegon amb 1:01:43. El millor català va ser Nan Oliveras amb una marca d’1:04:30.

A més a més, Tigst Gezahegne, campiona paralímpica en els 1.500 T13 dels Jocs de Tòquio, va aconseguir la victòria i rècord de la prova amb 1:06:41. A la segona posició, Betelihem Afenigus va obtenir el segon lloc amb 1:08:08, amb el tercer lloc per Addisie Andualem amb 1:09:34. La millor catalana va ser Mireia Guarner, acabant en cinquena posició amb 1:16:15.

Als 10 K, Roger Estrade va ser el campió amb una marca de 31:14. La prova femenina la va guanyar Marta Romero amb 39:45. Al Quart, Andrés Serrano va obtenir la victòria a la cursa masculina amb 16:22. La prova femenina la va aconseguir Nur Ortega amb 19:56.

A més a més, a la cursa de 5 K es va destinar part de la recaptació a la investigació de la síndrome minoritària CTNNB1.