La temporada de cros avança amb dues noves competicions

745

Catalunya segueix endavant amb la temporada de cros. Aquest cap de setmana viurem el cros de Caldes de Malavella, que correspon a una nova jornada del Gran Premi català de cros. Serà la tercera parada del GP català de cros, i correspon a la 38a edició de la prova. També serà la segona prova del circuit gironí de cros.

Abans cal fer un apunt sobre el GP català de cros. La comissió de cros de la FCA va resoldre, després del que va succeir al GP d’Olot amb la cursa sub 20 a màster, que no es puntuaria aquell cros per la classificació del GP català en aquestes categories, i a més no farà puntuar cap altra prova del calendari, excepte les que ja estan dins del gran premi. D’aquesta forma, les categories sub 20, sub 23 i absoluta masculines hauran de puntuar en quatre proves de cros de cinc, en comptes de sis, com es feia originàriament.

El circuit de Caldes és també un dels clàssics del circuit gironí i enguany forma part del GP català de cros. La sortida i l’arribada es faran en dos llocs gairebé a tocar, a la zona de la Rambla d’en Rufí, al circuit de cros del municipi. La competició començarà a les 9.15 h amb la cursa OPEN i seguirà fins a les 10.50 h, amb el primer plat fort de la prova sènior femenina. A les 11.20 h arribarà la prova sènior masculina.

Aquesta serà la tercera prova del GP, després de Canovelles i Olot, i es reuniran atletes, sobretot de les terres gironines, per buscar seguir puntuant de cara a la classificació final. Vic, Mollerussa i Castellar del Vallès seran les tres darreres parades.

· Web Caldes de Malavella

Presentació Cros Amorós

També a Catalunya viurem la 50a edició del cros Amorós, a Santa Coloma de Gramenet. La prova, organitzada per UCA, és una de les clàssiques competicions de la disciplina i reunirà a milers d’atletes, amb centenars de federats i federades.

Durant la setmana vam viure la presentació a l’ajuntament del municipi del Barcelonès, amb la presència de la presidenta, Mercè Rosich. Seran uns 1.500 participants, dels quals més de 1.000 seran de categories de promoció, i en total, uns 400 federats i federades.

Dins de la prova elit trobem, com a favorits, Sofian Haddouti, de l’equip local, Driss Lakhouaja, de l’Ironwill Solideo i amb rècord de victòries al cros amb sis ors i David Fernàndez, company d’equip. Això pel que fa a la categoria masculina. D’altra banda,  Paula Molina i Esther Cruz seran les dues favorites a la prova femenina.

· Web Cros Amorós

Cartell Atapuerca

Finalment, cal fer una menció del Cros d’Atapuerca. Durant tot el cap de setmana es celebra aquesta prova internacional a Burgos amb un bon grapat dels millors atletes estatals i també a nivell europeu o mundial. En aquest cros també hi participaran alguns atletes de Catalunya.

Destaquem, a la cursa masculina absoluta, a Ibrahim Ezzaydouni, Abdessamad Oukhelfen i Ayam Lamdassem per una banda, i també Adam Maijó, Marc Fernàndez o l’andorrà Nahuel Carabaña. A la categoria femenina absoluta destaca la presència de Naima Aït Alibou, Carla Domínguez, Aida Alemany i Marina Freixa.

En la categoria sub 20 destaca la presència d’Àmbar Tomàs, Júlia Munté, Aniol Clavell, Aleix Vives i Pol Seriñana.

· Web Atapuerca