Oukhelfen i Laura Rodríguez dominen la cursa dels Bombers

382

La 24a edició de la cursa dels Bombers de Barcelona ens van portar, com cada edició, un bon grapat d’atletes federats i federades d’alt nivell que van lluitar per pujar al podi. De fet, els vuit primers atletes de la prova masculina van baixar de 30 minuts, mentre que les tres primeres de la prova femenina ho van fer dels 35 minuts.

Abdessamad Oukhelfen i Laura Rodríguez van ser els grans protagonistes del matí, juntament amb els 300 bombers i bomberes presents. L’atleta reusenc va aconseguir una nova victòria a la prova de 10 K amb un temps de 28:42. Oukhelfen tenia al davant grans rivals que li van posar les coses difícils, tot i que al final va distanciar-se del segon classificat fins a 13 segons. Mohamed El Ghazouany va aconseguir pujar al segon esglaó del podi amb 28:55, deixant en tercer lloc a l’expert en 3.000 obstacles, Ibrahim Ezzaydouni, amb temps de 29:05.

Cal destacar a Jordi Torrents, Adam Maijo, Dmitrijs Serjogins, Youssef Taoussi i Xavi Tomasa, que per aquest ordre van ser els atletes en baixar dels 30 minuts. Dani Álvarez, atleta del Cornellà Atlètic, va ser el bomber més ràpid amb tot l’equip en acabar la prova.

A la cursa femenina, Laura Rodríguez va pujar a l’esglaó més alt del podi per primer cop a la cursa dels Bombers. L’atleta del Piélagos va acabar la prova amb 34:13, demostrant versatilitat en una prova d’una distància més llarga de les que normalment ens té acostumades, tot i ja ha demostrat, en pista, tenir condicions de sobres per obtenir rèdit en els 10.000 metres. Cristina Silva, del IronWill Solideo, va ser la segona classificada amb un temps de 34:27. L’atleta barcelonina és també una de les clàssiques en les proves en ruta a la ciutat comtal. En tercer lloc, Douae Ouboukir, amb un temps de 34:31.

També van participar atletes com Laia Casajoana, de L’Hospitalet Atletisme, 4a classificada, Gisela Carrión, experta en proves de trail, 5a classificada o Anna Beltran, 6a classificada. Mireia Quirós va ser la bombera més ràpida corrent amb tot l’equip.

La prova estrenava circuit, més ràpid i mantenint llocs emblemàtics de pas. Passant pel Parc de la Ciutadella, la Gran Via, el Passeig de Sant Joan o l’Avinguda Paral·lel, els i les atletes van poder gaudir d’un recorregut àgil i apte per aconseguir una bona marca. La cursa de Bombers és una de les curses més multitudinàries a Barcelona, juntament amb la Marató i la Mitja, la cursa dels Nassos i la cursa del Corte Inglés.