Santa Coloma acull el Campionat català sub 16

954

La Federació Catalana d’Atletisme organitza el Campionat de Catalunya sub 16 a Santa Coloma de Gramenet, una setmana després de viure la prèvia a Lleida. Els i les atletes classificades durant la setmana passada competiran per pujar al podi de les seves proves. Cal destacar, a més, que degut a la pluja de la tarda de dissabte passat, tots i totes les atletes que no van poder participar-hi estan directament classificats i classificades per dissabte. Un total de 504 atletes participaran del campionat.

El nivell demostrat pels sub 16 durant els darrers mesos és molt alt. Prova d’això és que alguns rivalitzen en marques amb altres companys i companyes de categories superiors, a banda dels rècords batuts, per exemple, en el darrer campionat català a pista coberta. A Santa Coloma veurem el bo i millor de la categoria.

La competició començarà a les 10.30 h i finalitzarà a les 20.10 h, amb un descans a la 13.25 h, quan acabi la final dels 100 tanques. L’horari s’ha modificat lleugerament per poder encabir tots aquells i aquelles atletes que no van poder competir el passat dissabte i ho faran directament a la final, això sí, amb més semifinals o més atletes per semifinal.

Comencem desgranant sector per sector els atletes en categoria masculina que hi participaran. D’entrada, a la velocitat, veiem atletes com Alejandro Morante o Ivan Martínez als 100 mll als 300 mll o Joel Alabart i Max Pérez a la prova dels 300 mll, dos atletes que van pujar al darrer podi a pista coberta. En els 600 m, Aaron Anciones i Xavi Moreso parteixen amb un lleuger avantatge, sense descuidar a Héctor Robledo, amb una de les millors marques del curs. El campió PC dels 1.000 m, Adrià Boyano, o Axel Zarranz als 3000 m seran també candidats en les seves respectives proves.

D’altra banda, destaquem a Gerard Latorre i Pau Moreno als 100 tanques, Otger Salvà i Marc Doménech als 300 tanques, i una cursa d’alt nivell als 1.500 obstacles, amb l’actual rècord català dels 3.000 m, Pere Mas, Imran Jdiaa o Bernat Gironés. A l’alçada, paper destacat per a Alejandro Muñoz, amb RCAM el passat cap de setmana i marca de 2.00 m. A la perxa, Bernat Figueres per un cantó, i també Keita Casacuberta i Oriol Hermida. A la llargada, Víctor Jiménez, del CA Tarragona, que va debutar a 2a divisió la setmana passada, serà el més destacat, Gerard Latorre ho torna a ser al triple, Daniel Gonzalo al disc, Pol Hernàiz al martell, Aniol Morcillo a la javelina o Marc Suàrez als 5.000 marxa.

Pel que fa a la categoria femenina, també trobem diversos noms a destacar. D’entrada, a les proves de velocitat, Ariadna Cabello, Jana Guillén o Carla Rovira als 100 mll i les mateixes Cabello, Guillén, juntament a Martina Hurtado, Berta Linares, Carla Gallardo o Mireia Redondo seran de les atletes destacades. Als 600 m, Maria March, l’actual campiona PC, als 1.000 m, Marta Gutiérrez o Amira Bemmerzouk, als 3.000 m Rabab Ouzemmou, Arhane Garuz o Eulàlia Rodríguez i als 300 tanques Jana Queralt, Miquelina Gorgals o Etna Pou, seran algunes de les destacades.

Al 100 tanques, on encara s’han de classificar totes les atletes, novament Jana Queralt o Mercè Junyent parteixen amb lleuger avantatge. A l’alçada, duel entre Mònica Malevych i Noa Godoy, a la perxa, Alba Benito, amb l’opció de poder aconseguir rècord de Catalunya, a la llargada, novament Martina Hurtado, amb Mariona Armero i Judit Franco, que també estarà al triple, juntament amb Esperanza Ebube. I finalment,  als llançaments, Mariona Arenas serà una de les destacades al pes, Martina Fernando al disc, Aina Gost al martell i Aneu Morcillo a la javelina. Núria Sañas destacarà als 5.000 marxa.

· Horari modificat   · Atletes participants

Això pel que fa al sub 16, però aquest cap de setmana també es disputa la prèvia del Campionat de Catalunya sub 10-12-14 a Vilanova i la Geltrú. Uns 1.300 atletes participaran de la prèvia entre les tres categories, destacant les gairebé 600 a la sub 14. Diumenge serà el dia per veure les evolucions de tots aquests i totes aquestes atletes.

La prèvia començarà a les 9.45 h amb les proves sub 10 i la primera jornada acabarà a les 15 h. Per la tarda només es disputaran proves sub 12 i sub 14. A 16.15 h començarà la segona jornada amb els 600 m i acabarà a les 20.15 h. D’aquí sortiran els finalistes del Campionat de Catalunya sub 10 a sub 14 del Prat de Llobregat del dia 17 de juny.

Sub 10 · Reglament   · Atletes admesos

Sub 12 · Reglament   · Atletes admesos

Sub 14 · Reglament   · Atletes admesos