L’Hospitalet acull la festa de l’atletisme català

1478

La Federació Catalana d’Atletisme organitza aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya absolut a l’Hospitalet de Llobregat, amb la col·laboració del club de la ciutat, L’Hospitalet Atletisme, i en una setmana on hem viscut molt bon atletisme a l’Estadi Serrahima amb la disputa del Míting Internacional. Una llista de noms propis molt gran i molt important.

Les dues tardes de dissabte i diumenge, les pistes de L’Hospitalet Nord s’ompliran de color i de bon ambient. A partir de les 18 h del dissabte es donarà el tret de sortida amb la prova del martell masculí i finalitzarà la primera jornada a les 21.40 h amb el 800 m femení. D’altra banda, diumenge, s’iniciarà la jornada a les 18 h amb el martell masculí i finalitzarà a les 21.35 h amb el relleu 4×400 m.

Presentació – Foto: FCA

La FCA i L’Hospitalet Atletisme han organitzat tot perquè quedi un campionat de luxe, atès al gran nombre de bons atletes que tindrem a la pista. Tot just ara farem un repàs de com queda tot plegat. Abans però, cal destacar la presència, de nou, de retransmissió en directe a través d’un streaming preparat per l’ocasió i amb la narració de Robert Díez i Queralt Martín.

Fem un repàs al que ens trobarem a partir de demà a la tarda. D’entrada, comencem amb la velocitat. Els líders catalans de 100 mll estaran presents, Arnau Monné, Bernat Canet, Pol Elvira i Pol Casals. En els 200 mll també tindrem la presència de Pol Retamal com a cap de cartell i d’Oriol Madí, que els vam veure en el darrer Míting Internacional.

Pol Retamal – Foto: Daniel Meumann

Res a envejar tampoc el nivell dels 400 mll. David Fradera encapçala un cartell amb Ivan Azuara i Joan Fuentes, i amb l’atleta de l’Andorra Atletisme Danel Herrero. En els 800 m, Raúl Villalonga arriba amb la millor marca, després de competir al sub 23 de Tarragona i fer de llebre al Míting, seguit de Pelayo Garcia i Marçal Herráiz. Bon nivell també del 1.500 m, amb Abdelhakim Hamid, Aniol Borràs, Joan Bru i Alex Salas, que buscaran el títol davant d’altres atletes amb opcions.

En els 5.000 m, el campió català de 10 K, Xavi Badia, arriba com a líder de la prova i amb ganes de tornar a aconseguir l’or. El seguiran atletes com Abel Casalí o Javi Carrero. Als 3.000 obstacles, també trobem un alt nivell. Dani Álvarez és el líder de la prova, seguit dels joves Roger Súria, que vam veure a Tarragona, o Cesc Boix, i amb Roger Sans present, que va guanyar aquesta prova a la final de permanència de la Liga Joma. A les tanques, presència del dominador dels darrers anys, Marc Gale, disposat a tornar a aconseguir la victòria, seguit de Roger Martínez, Yassir El Boussettaoui i Adrià Navajón, tots tres presents a Tarragona. Als 400 tanques, Joel Martín lidera la prova amb els seus sensacionals 51.53, seguit de Javi Lorente, que ja sap que es pujar al podi a l’absolut, i d’Àlex Valverde.

A l’alçada veurem un bon concurs, amb els germans Torrero i Xesc Tresens, amb ganes de reivindicar-se després d’una temporada de lesions. A la perxa tindrem el privilegi de veure el millor nivell català, amb Aleix Pi, Oriol Almirall i Artur Coll, campió d’Espanya sub 23. A la llargada, Adrià Navajón i Marc Garcia seran també dos rivals amb objectius de títol, davant de la baixa de Jaime Guerra per molèsties. Xavi Barrubés també apareix a les travesses. També bon nivell al triple, amb Ramon Adalia, campió diversos cops, Marc Sala, subcampió d’Espanya sub 23, i els dos atletes locals, Albert Urquia i Xavi Barrubés, aquest darrer doblant llargada i triple.

Als llançaments també tindrem la presència de totes les estrelles catalanes. Al pes, Aaron Solà i Eloi Rovira lideren la classificació, amb Jotas Ortega també present. Sola també participarà a la seva millor prova, el disc, seguit d’Iker Vaqué, Daniel Collar i Daniel Cogul. Al martell, l’atleta de l’UA Montsià, Christian Ravar, que entrena als Estats Units, buscarà el títol de campió com va fer a l’hivern a Terrassa, seguit d’Adrian Sedano i Daniel Ruiz. Finalment, a la javelina, el nivell també és molt alt. El campió català Àlex Sànchez tindrà rivals de pes, com Eric Huijing, Marc Alique i Jhon Louis Garcia.

A la marxa, l’atleta Kevin Cerro buscarà un nou títol de campió català, seguit de Joaquim Rico i Ruben Liste. En els relleus, el Cornellà Atlètic tindrà molt a dir, tan en el 4×100 com el 4×400, tot i que en el primer tindrà com a rival el Barcelona Atletisme, actual bronze sub 23 d’Espanya.

Jäel Bestué – Foto: Daniel Meumann

Passem a les proves femenines. En els 100 mll tindrem a una de les estrelles del campionat. Jaël Bestué, classificada ja pel Mundial, mirarà de millorar marca als 100 mll. Tindrà a Ona Rossell i a Ericka Maseras com a rivals, entre d’altres. Les dues últimes també estaran presents als 200 mll, on tindran a Maria de Mingo, Anna Monsó i Marta López com a rivals. En els 400 mll, tindrem també un dels nivells més alts. Dos atletes amb opcions mundialistes, Laura Bou i Laura Hernàndez, buscaran el títol de campiona de Catalunya, juntament amb d’altres com Carmen Sànchez o Laia Monforte.

Esther Guerrero – Foto: Xavier Ballart

Als 800 m, Zoya Naumov lidera un cartell atractiu, amb Carla Bisbal i Irene Rubio també presents tot buscant la victòria. A priori, Naumov compartirà una cursa de 1.500 m d’altíssim nivell amb Esther Guerrero. La banyolina està a la llista de participació i donarà un color especial a la prova. Amb ella, la seva germana, Marina Guerrero o Laura Rodríguez. Als 5.000 m, Àmbar Tomàs torna a liderar les opcions clares a l’or, seguida de Bàrbara Ramon o Andrea Bernal, amb Mireia Guarner com a opció gens descartada. Als 3.000 obstacles, Marina Guerrero també tindrà les opcions intactes, seguida d’Aida Alemany i Xènia Moruelo.

Compte amb el nivell també als 100 tanques, doncs podem estar parlant tranquil·lament del més alt de la competició. A la plusmarquista catalana Xènia Benach, s’uneix Marina Lamata, Mireia López, Emilia del Hoyo i Lerato Pagès, a banda de moltes altres que voldran posar les coses difícils. Als 400 tanques, Geena Stephens arriba com a cap de cartell, seguida de Martina Martínez i Lluïsa Mitjà.

A l’alçada, Núria Caballero vol tornar a ser campiona de catalunya, després de ser subcampiona d’Espanya sub 23. La segueixen Marta Amiel i la joveníssima Mònica Malevych, sub 16 del CA Gavà. També, com sempre, alt nivell a la perxa, amb Clara Fernàndez liderant un conjunt de joves atletes, com Nerea Pérez, Marta Méndez i Laia Boixet, totes elles presents a Tarragona. Altíssim nivell també a la llargada, doncs les tres millors catalans estaran presents. Andrea Sabou ve de saltar uns excel·lents 6.30 m, i la seguiran Elena Llobera i Clara Gabaldón, tot buscant l’or.  Al triple, finalment, quatre atletes buscaran pujar al podi, amb Naiara Estanga liderant i Laurine Marimón, Júlia Quevedo i Sheila Dobón amb clares opcions.

Als llançaments, bon duel al pes amb Daniela Fernàndez i Montserrat Montañés. Ambdues tenen alt nivell també en altres proves. Fernàndez, entrenant a Olesa, també tindrà opcions al disc, tot i que aquí, Andrea Alarcón, la gran dominadora dels darrers anys, parteix amb avantatge. Montañés també apareix al martell, actual campiona d’Espanya sub 23, tot i que davant tindrà, ni més ni menys, que a l’atleta olímpica Laura Redondo, que tot just estrena categoria màster però que continua en plena forma, amb l’objectiu clar de Budapest a l’horitzó. A la javelina, l’atleta Katia Coquis parteix amb avantatge, amb d’altres com Clàudia Puig o Olivia Salmerón buscant crear oposició.

A la marxa, també parlem d’una de les proves amb el nivell més alt. Totes les grans estrelles catalanes, que hem vist en campionats internacionals, estaran presents. Començant per Raquel Gonzàlez, cinquena mundialista, i seguint amb Cristina Montesinos, Paula Juàrez, Griselda Serret, Mireia Urrutia o Gemma Mora, amb l’única baixa de Mar Juàrez. El 4×100 m, les locals de L’Hospitalet Atletisme, amb Cornellà Atlètic i AA Catalunya buscaran el títol, mentre que al 4×400 m, el mateix Cornellà i Aldahra Lleida tenen moltes opcions de victòria.

Podreu seguir el campionat a través de l’streaming i també dels resultats en directe de la FCA. A més a més, també farem un ampli desplegament a xarxes per poder seguir la competició des de tots els punts de vista.

· Reglament   · Atletes admesos

· Normes Tècniques

*Resultats en directe*

*Streaming 8/7*
*Streaming 9/7*